Jakomäessä nautitaan Petri Laaksosesta

Petri Laaksonen kertoo elävänsä uudella tavalla todeksi laulamiensa kappaleiden tarinoita.

Jakomäen kirkon kuluvan syksyn kohokohta on Petri Laaksosen konsertti, johon kutsutaan kaikki vuoden aikana Jakomäkeen ja Alppikylään muuttaneet seurakunnan jäsenet.

-Konsertti on kyllä avoin aivan kaikille kuulijoille ja sinne on vapaa pääsy, tarkentaa Jakomäen kappalainen Markku Arola.
Petri Laaksosen konserttikiertueen  Valoa kohti -lauluja hämärän hetkellä koetaan vuoden pimeimpään aikaan, jolloin kuitenkin jo odotetaan adventin aikaa ja joulua.

Petri Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissa. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hän kykenee koskettamaan kuulijoita ainutlaatuisella tavalla. Eletyn elämän tuoma kokemus iloineen ja murheineen on tuonut Laaksosen tulkintoihin entistäkin vakuuttavampaa otetta ja syvyyttä.

-Olen aina tiennyt mistä laulan, mutta nyt elän todeksi uudella tavalla laulujen tarinaa niitä laulaessani. Usko Taivaan Isään on kantanut elämän välillä karikkoisillakin poluilla ja auttanut jaksamaan sekä pitämään toivoa yllä, Petri kertoo.
Petri Laaksosen tuotteliaasta kynästä ovat lähtöisin niin niin euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa ja Oot voimani mun, kuin klassikkosävelmäksi noussut Täällä pohjantähden alla –kappale. Se muuten Petriltä aina konserteissa pyydetään. Kuulijoiden sydämiin hän on laulanut itsensä myös lukuisilla romanttisilla iskelmillä ja laulelmilla, joululauluilla sekä hengellisillä sävelmillä. Laaksosen levyjä on myyty jo yli 250 000 kappaletta.

Viime vuosi oli Laaksosen kannalta menestyksekäs. Hän vietti 30-vuotista juhlavuottaan säveltäjänä ja julkaisi viiden vuoden tauon jälkeen uuden levyn In Memoriam – Elät aina minussa.
Uutuuslevy ja siihen liittyvä koko maan kattava konserttikiertue sai  innostuneen vastaanoton. Kiertueen tuotosta Laaksonen lahjoitti Kirkon Ulkomaanavulle 10 000 euroa syyrialaisten lasten ja nuorten elinolosuhteiden parantamiseen pakolaisleireille Jordaniassa.
Lisäksi Petri Laaksosen sävellys Sata salamaa koki huiman renessanssin viime vuoden Vain elämää – ohjelmassa Antti Tuiskun uutena modernina versiona.
-Jakomäessä kuultava Valoa kohti – Lauluja hämärän hetkellä on oivallinen mahdollisuus hengähtää pimeän syksyn ja kiireen keskellä, kuunnella sydänääniään ja samalla virittäytyä adventin aikaan Petri Laaksosen melodisten sävelten sekä elämänmakuisten laulujen ja sielukkaan tulkinnan myötä. Kannattaa tulla kuuntelemaan, kannustaa Markku Arola.

Valoa kohti -lauluja hämärän hetkellä kuullaan Jakomäen kirkossa, Jakomäenpolku 7, la 19.11. klo 17. Vapaa pääsy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMieslaulajat keräävät MalmiLOVE-toiveita
Seuraava artikkeliOnnea isät!