Malmittaria luotsaava Eila Lohilahti: Vapaaehtoistyö on todella palkitsevaa

Eila Lohilahti ehtii yrityksensä pyörittämisen ohella olemaan mukana myös hyväntekeväisyydessä.

Malmilla ja sen lähialueilla toimivan lionsklubi Malmittarien kuluvan toimintakauden vetäjä Eila Lohilahti kertoo lähteneensä mukaan lionstoimintaan, koska saa siitä hyvää mieltä. -En ole katunut päivääkään leijoniin lähtöä!

-Hyvät ystävät pyysivät minut mukaan ja iloitsen siitä.  Yhdessä toimimalla saamme enemmän aikaan ja kaiken lisäksi meillä on yhdessä mukavaa. Vapaaehtoistyötä riittää kaikille ja koen sen  hyvin palkitsevana.  Esimerkiksi Malmittaret ovat toimineet jo yli 10 vuotta ja lähes jokainen jäsen katsoo auttamisen velvollisuudekseen. Lionsjärjestö onkin Suomen suurimpia hyväntekeväisyysjärjestöjä, tietää Lohilahti.

Eila Lohilahti kokee, että hänelle tärkein aikaansaannos on Malmittarien vuosittainen konserttien järjestäminen ja siinä onnistuminen.

-Konserttituotoilla on esimerkiksi koulutettu useita alueen Quest-opettaijia opastamaan koululaisia oikeille poluille ja vahvistamaan heidän itsetuntoaan.

Malmittaret ovat jo vuosikausia järjestäneet kaksi hyväntekeväisyyskonserttia vuodessa, toisen joulun alla ja toisen Veteraanipäivän tienoilla. Tähän saakka konsertit on toteutettu Malmin kirkossa, nyt tuleva konsertti pidetään Kallion kirkossa.

-Olemme saaneet ihmisiltä pyyntöjä hankkia kuuluisa ja mahtava tenori Pentti Hietanen esiintymään. Hänen uskomme vetävän niin paljon yleisöä paikalle, että tarvitsimme suuremman tilan. Siksi valitsimme isänpäivän aattona pidettävän konsertin paikaksi Kallion kirkon, Eila Lohilahti kertoo.

Esiintymään tulee itse asiassa koko Hietasen perhe, hänen vaimonsa ja molemmat tyttärensä.

Ison konsertin järjestämisessä on paljon työtä, mutta Lohilahti iloitsee siitä, että työläätkin tehtävät onnistuvat hyvin Malmittarien mainiolla yhteistyöllä.

-Konsertin tuotto käytetään jälleen lyhentämättömänä nuorten hyväksi, ehkäisemään nuorten  syrjäytymistä. Aiempina vuosina olemme muun muassa  hankkineet nuorisotiloihin pelejä ja tukeneet nuorten mahdollisuutta osallistua erilaisiin harrastuksiin, valaisee Eila Lohilahti.

Hietasten konsertti sopii Eilan mielestä kaikille, koko perheelle.

-Me varttuneemmat henkilöt tunnemme hyvin mahtavaäänisen Pentti Hietasen. Nyt kun konsertissa esiintyy myös puoliso ja tyttäret, on nuori polvikin on edustettuna, hän iloitsee.

Tattarisuon Autokatsastusta pyörittävä Eila Lohilahti on kaiken muun ohessa hoivannut ja auttanut kymmeniä vuosia erästä vanhusta, joka täyttää piakkoin 100 vuotta. Auttaminen on Eilalle osa arkea ja jokapäiväistä elämää.

Teija Loponen

Tänään täällä laulavat Hietaset hyväntekeväisyyskonsertti 12.11. kello 15 Kallion kirkossa. Liput 32,50, alle 12 v 17,50.

Edellinen artikkeliVuoden 2016 SiSukas: Martta Paijola
Seuraava artikkeliMieslaulajat keräävät MalmiLOVE-toiveita