Ympyräidea on innostanut liikennesuunnittelijaa

kiertoliittymä
Nyt Suuntimotien risteykseen muodostuu ruuhka-aikaan helposti jonoja. Risteyksen kautta kulkevat muun muassa bussit 73, 75, 75A ja 705. KUVA KATRIINA ALESTALO

Tapulikaupungintien ja Suuntimotien risteyksessä on kiertoliittymän kokoinen aukko. Aukkoa on katseltu Tapulikaupunki-Seurassa, jossa on tehty Helsingin kaupungille liikenneturvallisuuden kohentamiseen tähtäävä aloite liikenneympyrän saamiseksi.

Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnittelija Juha Ruonala on mittaillut Suuntimotien kohdan T-risteysaluetta, eikä pidä aloitetta ollenkaan huonona.

– Se on jatkotutkimisen arvoinen idea, ja otan sen jossain vaiheessa mietintään. Kiertoliittymä tuntuisi mahtuvan tähän, ja lisäksi tässä risteyksessä on muutamia loukkaantumisiin johtaneita onnettomuuksia rekisterissä, on Ruonalan vastaus seuran puheenjohtaja Katriina Alestalolle.

Tapulikaupungintietä ajetaan Tikkurilasta ja Kehä III:lta Puistolaan, Tapulikaupunkiin, Tapanilaan ja edelleen Malmille.

Tulevaisuuden ennusteissa Tapulikaupungintien liikennemäärät kasvavat nykyisestä 9 800:sta jopa 15 000 ajoneuvoon vuorokaudessa.

Samassa aloitteessa asukasyhdistys pyytää, että kaupunki tekisi Hatuntekijänkujan ja Tapulikaupungintien väliltä puuttuvan, noin 38 metrin mittaisen jalkakäytävän pohjoiseen päin.

Nyt kevyt liikenne on ohjattu Hatuntekijänkujan ja Hattupolun kautta. Väylää voi olla hankala havaita, jos tulee Tapulikaupungintien pysäkiltä päin.

– Jos tulee Tapulikaupungintietä lännestä Suuntimotielle ja haluaa mennä käyttämään Tapulin palveluita, joutuu ylittämään Tapulikaupungintien kahdesti, aloitteessa huomautetaan.

Liikennesuunnittelija Ruonalan mielestä uusi jalkakäytäväyhteys ei välttämättä ole tarpeen, kun yhteys kuitenkin löytyy.

– Toki olen itsekin kiinnittänyt aikaisemmin huomiota puuttuvaan jalkakäytävään, koska sen olisi luontevaa olla siinä. Pidän asiaa mielessä ja saattaa olla, että käynnistän joskus myöhemmin hankkeen tästä kohdasta. Suunnitelma olisi kuitenkin niin suuri ja vaatisi taustatutkimusta, ettei se kovin nopeasti etene.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliTiukkoja aikoja
Seuraava artikkeliMalmin lentokentästä kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle