Tänään on leirituli torilla ja asukkaiden mielenosoitus yleiskaavaa vastaan

Kuvakaappaus lentokentän puolustajien Facebook-kutsusta mielenosoitukseen.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee tänään esitystä uudeksi yleiskaavaksi. Kaupungintalolla olevaan valtuustosaliin rientäviä valtuutettuja on Senaatintorilla vastassa joukko mielenosoittajia. Siinä on mukana tavallisia helsinkiläisiä, jotka ovat suivaantuneet tehtyyn yleiskaavaesitykseen.

Mielenosoituksessa ovat rinta rinnan Malmin lentokenttää puolustavat sekä Helsingin metsä- ja viheralueita puolustavat. Mielenosoitukset pidetään kello 15-17.30, mutta osallistujia on paikalla jo kello 12 alkaen infoteltassa. Valtuustoryhmät on kutsuttu paikalle kello 15.30.

Mielenosoittajat aikovat seurata kello 18 alkavan valtuustokokouksen leirituli-hengessä polttamalla kynttilöitä Helsingin viheralueiden puolesta.

Yleiskaavaesitys on myös mahdollista siirtää kokouksessa eteenpäin. Viikon päästä marraskuun 2. päivä valtuustolla on ylimääräinen kokous, jossa yleiskaava aiottiin aiemman suunnitelman mukaan käsitellä.

Mielenosoituksen järjestää Luonto-Liiton metsäryhmä yhdessä Helsingin viheralueita puolustavien ryhmien kanssa. Mukana ovat muun muassa Keskuspuistoryhmä, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin, Pro Tuomarinkylä, Vartiosaari-seura, Save Vartiosaari, Laajasalo-Degerö Seura r.y., Stansvikin kyläyhdistys ry, Vuosaari-Seura ry, Pro Meri-Rastila, Malmin lentoaseman ystävät ry ja Tringa ry.

Kansallisesta kaupunkipuistosta kyselytunti

KKPH! eli Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! –ryhmä tulee Aleksanterinkadulle tunti ennen mielenosoituksen alkua pitämään kyselytunnin, jossa keskustellaan kansallisen kaupunkipuiston merkityksestä Helsingille.

Balderin salissa olevaan parin tunnin tilaisuuteen on kutsuttu muun muassa kaupunginvaltuutetut ja avainlautakuntien jäsenet, virkamiehiä, KKPH!-aktiivit sekä aloitetta tukevat 79 yhteisöä.

Tilaisuudessa puhuu asiantuntijoita Helsingistä, Hämeenlinnasta ja Turusta ja paneelikeskustelijoiden nimilistalla on myös apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Tilaisuuden avaa KKPH!:n Riitta Korhonen, joka on Viikki-Seuran puheenjohtaja.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmin lentokentästä kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle
Seuraava artikkeliPallomäentien tontti kahtia