Punavihreää pöhinää myös keskustan ulkopuolelle

Punavihreä kupla on käynyt remontoimassa Metsälän vastaanottokeskusta. Kuva Punavihreä kupla

Elätkö omassa kuplassa Helsingin koillispuolella? Niin mekin! Et ole yksin!

Näin kuvailee itseään joukko koillishelsinkiläisiä kaupunkilaisia, jotka ovat perustaneet kotikonnuilleen rekisteröimättömän yhdistyksen. Se tottelee nimeä Koillis-Helsingin punavihreä kupla.

Kuplaan on tarkoitus innostaa mukaan ihmisiä, jotka haluavat elävöittää keskustan ulkopuolisia alueita.

– Ihmiset kaipasivat lähelle mukavia tapahtumia, ettei aina tarvitsisi lähteä keskustaan. Näiden keskusteluiden pohjalta perustettiin Facebook-ryhmä tammikuussa 2016. Pian sen jälkeen pidimme perustamiskokouksen, jossa suunnittelimme ryhmälle säännöt, kertoo kupla-aktiivi Laura Koskinen.

Sana ryhmästä on levinnyt, ja nyt Facebookissa on jo 181 liittynyttä. Ryhmä löytyy myös Instagramista.

Nimestään huolimatta Koillis-Helsingin punavihreä kupla on poliittisesti vapaa ryhmä.

– Arvomaailmamme on kuitenkin yhteinen: suvaitsevaisuus, solidaarisuus ja tasa-arvo. Meitä kiinnostaa monien muiden asioiden lisäksi monimuotoinen kulttuuri, kaupunkiviljely, yhdessä toimiminen ja oleminen. Kyse on aatteesta, ei politiikasta, valottaa Koskinen.

Ryhmän tavoitteena on koota yhteen Koillis-Helsingin samankaltaisesti ajattelevat ihmiset. – Meitä asuu myös täällä kaupungin reunamilla, punavihreys ei kuulu vain kantakaupunkiin. Verkostoidutaan ja järjestetään toimintaa ja tapaamisia alueemme punavihreille tyypeille.

Ryhmä on järjestänyt tapaamisia ja tapahtumia muun muassa Siltamäen ravintola Rubiinissa ja Pukinmäen Kaaressa.

Pidetystä bändi-illasta tullut tuotto on käytetty Metsälän vastaanottokeskuksen hyväksi. Siellä kuplalaiset ovat käyneet maalaamassa ja sisustamassa lastenhuonetta.

Viime viikolla ryhmä osallistui asunnottomien yö –tapahtumaan sekä Sumppi-tempaukseen.

Viime viikon maanantaina ryhmän perustama kuoro lauloi Malmintorilla ja laulun tuomat rahat aiotaan lahjoittaa VVA:n toimintaan.

Syksyn aikana tulemme järjestämään kuplan kesken muun muassa peli-iltoja. Lisäksi luvassa on tutkimusmatka Koillis-Helsingin lähikuppiloihin kartoittamaan mahdollisuuksia uusille tilaisuuksille.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPallomäentien tontti kahtia
Seuraava artikkeliMalmin kantaattikuoro 75 vuotta