Pallomäentien tontti kahtia

Pallomäentien suojelukohteen ostaneet KOA-Asunnot Oy ja Sörkka Invest Oy ovat tekemässä perustamiensa asuntoyhtiöiden nimissä uutta maanvuokrasopimusta. Yhtiöt ovat neuvotelleet Helsingin kaupungin kiinteistöviraston kanssa, että Pallomäentien iso tontti jaetaan kahtia, jotta tehdyt suunnitelmat on helpompi toteuttaa.

Yhtiöillä on menossa hanke, jossa viimeksi alkoholistien asuntolana toiminut suojeltu rakennus muutetaan asunnoiksi, ja viereen rakennetaan uusia asuntoja. Uudessa maanvuokrasopimuksessa isosta tontista tehdään 1 600 ja 1 420 neliömetrin kokoiset tontit.

Yhtiöiden mukaan hankkeet ovat niin erilaisia, että tontit jakamalla on niiden hallinnointi paremmin järjestettävissä ja kummankin rakennuksen kustannukset voi kohdistaa rakennusten osakkeenomistajille.

Pallomäentie 2:n tontilla seisoo 675 kerrosneliömetrin suuruinen kolmikerroksinen kivitalo, joka on suojeltu rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaana värejä myöten. Viimeksi se on ollut Siltamäen palvelutalossa olevien päihdetaustaisten asuntolana. Kaupunki on myynyt rakennuksen 415 000 eurolla.

Toisella tontilla ei ole vielä asuinrakennuksia, mutta asemakaavan mukaan rakentaa saa 450 kerrosneliömetriä. Suojelukohteen tontilla rakennusoikeutta on jäljellä reilu 70 neliötä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliTänään on leirituli torilla ja asukkaiden mielenosoitus yleiskaavaa vastaan
Seuraava artikkeliPunavihreää pöhinää myös keskustan ulkopuolelle