Eloton mutaoja heräsi solisemaan

Kumisaappaat olivat talkoissa tarpeen. KUVAAJA MAARET AHLSVED

Longinojan vapaaehtoiset kunnostajat kokoontuivat toissa lauantaina parantelemaan puroa Savelan kohdalla kaloille mukavammaksi paikaksi. Kunnostuskohde löytyy Longinojan toiseksi viimeisen sillan luota ennen Vantaanjokea.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto oli tuonut Savelanpuron laittoa varten rannalle kolmisenkymmentä tonnia kivimateriaaleja, joita luomukuntosaliin saapunut talkooväki sai kantaa ja kärrätä jokeen hartiavoimin. Sortuvia rantapenkkoja tuettiin myös puuaineksella.

– Kunnostuksilla tehtiin aikaisemmin elottomasta ojan pätkästä soliseva puro, jossa uhanalainen taimen onnistuu lisääntymään ja poikaset varttumaan ensimmäiset pari vuotta, kertoo talkoot Suomalaisen kalastamismatkailun edistämisseuran nimissä mobilisoinut Juha Salonen.

Talkoissa oli parhaimmillaan noin viisikymmentä osallistujaa lapsista senioreihin.

– Osallistujamäärä oli Skes ry:n 15-vuotisen talkoohistorian suurin.

Työn tulos kiinnosti puron asukkaita. Muutama päivä talkoiden jälkeen nähtiin puron asukkaiden hyväksyntä, kun kunnostusalueelle nousi yli puolen metrin narastaimen seuranaan lukuisa joukko koiraita.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliRiemuvoitto liikkujille
Seuraava artikkeliSepeteuksentien kiista ratkesi: Raitti on taas käytettävissä