MPS putosi tyylikkäästi

KäPa:n maalivahti turvautui jalkatorjuntaan MPS:n Gullit Zolamezon yrittäessä liu’uttaa palloa maaliin tolpan juuresta. Ei onnistunut. Kuva Heimo Laaksonen

Malmin Palloseuran taival Kakkosessa jäi kauden mittaiseksi. Sarjaporrasta alemmas putoavat malmilaiset päättivät kauden tyylikkäästi tasapelillä Käpylän Palloa vastaan.

MPS hyvästeli tämän kauden ja faninsa lauantaina aurinkoisella Pukinmäen nurmella. Vastassa oli 30 pisteen Käpylän Pallo, jonka sarjasijoitukseksi jäi lopulta 8. Voitolla malmilaisista KäPa olis noussut sarjassa pari pykälää. Mutta sitä ei MPS jäähyväispelissään sallinut, vaan jakoi hyvän esityksen jälkeen pisteet 1-1 päättyneessä ottelussa.

KäPa onnistui ensi jakson loppuhetkillä tekemään 0-1 taukolukemat. Kotijoukkueellakin oli ensi jaksolla useita herkullisia maalitilanteita. Toisella jaksolla, 56. minuutilla Käpylän puolustaja pukkasi komeasti MPS:n vapaapotkusta oman rysän ja 1-1 tasoituksen. Tämän jälkeen kummallakin joukkueella oli paikkoja tehdän voittomaali. Mutta eivät tehneet.

MPS:n joukkeesta erottuivat edukseen puolustuksen Akseli Hietala ja keskikentällä hyvin riistänyt ja eteenpäin pelannut Aleksis Ulander.

Historiallisestikin totutun harmillisesti MPS teki taas ”koneet”, kävi hissillä vuoden Kakkosessa. Joukkue on loppukaudella saanut laajaa tunnustusta hyvästä asenteestaan puotoamistuomiostaan huolimatta.

MPS keräsi kaudella 15 pistettä, joilla se jäi lohkonsa jumboksi. Säilymiseen vaadittiin 26 pinnaa.

MPS voitti neljästi ja pelasi peräti kuudesti tasapelin. Matkalla oli epäonneakin, muutama inhottava maalin tappio ja liian monta tasapeliä.

MPS:lla on nyt  uudelleen rakentamisen paikka, valmennus vaihtuu ja edessä on pelaajaliikennettä. Ensi kaudella on Kolmosessa luvassa mielenkiintoisia paikallisderbyjä.