Lex Malmi eduskuntaan

malmin lentokenttä
Lex Malmin tavoitteena on kehittää Malmin lentoasemaa yhdistämällä lentotoiminnan, asuntotuotannon ja liike-elämän tarpeet. Kuva Teija Loponen

Lex Malmi keräsi eduskuntakäsittelyyn vaadittavan 50 000 allekirjoittajan kannatuksen vajaassa kahdessa kuukaudessa.

-Tämä on vahva viesti kansan tahdosta, tiivistää Kim Korkkula, yksi aloitteen vireillepanijoista.

Lex Malmin tarkoituksena on säilyttää Helsinki-Malmin lentopaikka ilmailukäytössä, kehittää lentopaikan oheistoimintaa ja säilyttää lentopaikan kulttuuriympäristöarvot.

Lex Malmi pyrkii turvaamaan alueen kehityksen tavalla, joka yhdistää asuntotuotannon, lentotoiminnan ja muun liike-elämän tarpeet.

-Aloite toimitetaan eduskunnalle vielä tämän vuoden aikana. Aloitteen nopea käsittelyyn saaminen on yleisen edun nimissä tärkeämpää kuin sen kannattajamäärän kasvattaminen mahdollisimman suureksi, toteaa toinen aloitteen vireillepanija Juha Krapinoja.

Lex Malmissa määritellään alueen sallittu käyttötarkoitus, joten sillä on vaikutusta kaavoitukseen.

-Helsingin kaupungilla ei pitäisi enää olla valtuuksia jatkaa alueen kaavoitusprosessia ennen kuin Lex Malmi on käsitelty eduskunnassa, katsoo aloitteen lainsäädäntöpuolesta vastannut Kim Korkkula.

Aloitteeseen kerättiin kannatusilmoituksia sekä sähköisesti kansalaisaloite.fi-palvelussa että paperilomakkeille vapaaehtoisten kerääjien toimesta. Aloitteen kannatuksesta noin 40 prosenttia on kertynyt paperisille lomakkeille. Monet allekirjoittajat kaihtoivat sähköistä allekirjoitusta ja olivat iloisia mahdollisuudesta allekirjoittaa kannatusilmoituksensa käsin.
Katukeräyksen suosio löi kerääjät ällikällä.

-Usein allekirjoittajista syntyi suoranainen jono, kertoo katukeräyksen vastuuhenkilö Maria Holmberg, joka itsekin yllättyi siitä, että tarvittava nimimäärä saatiin kasaan näin nopeasti.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSäbä on kivaa!
Seuraava artikkeliPäätöksiä luvassa marraskuussa: Kymmenkunta tahoa tehnyt ehdotuksen Malmin kentän väliaikaiskäytöstä