Tattarisuosta välitetään

" Rambo" eli Joni Broström Vaihtolavacom:ista nosteli kouralla useamman lavallisen törkyä pois vietäväksi. Kuva Tapani Holm

Tattarisuon yrittäjät kokoontuivat porukalla Malminseudun yritysyhdistyksen järjestämään talkoopäivään siistimään Tattarisuon teollisuusaluetta. Omasta alueesta halutaan pitää hyvää huolta.

Talkoiden kokoontumispaikkaan saapui aamulla kolmisenkymmentä yrittäjää, mikä oli järjestäjille iloinen yllätys.

-Olimme todella ilahtuneita, että monista yrityksistä tuli mukaan myös paljon nuoria työntekijöitä, iloitsee yhdistyksen puheenjohtaja Lisbet Sipilä.

Tattarisuon yrittäjät toivat omaa kalustoaan paikalle raivausavuksi ja kaupungilta saatiin huomioliivit, jätesäkit, roskapihdit ja haravat pientareiden siistimiseen. Kaupunki myös toimitti pois täydet säkit. Malminseudun yritysyhdistys puolestaan kustansi talkoiden tarjoilut.

-Ihan käsittämätön määrä roskaa ja romua kertyi etenkin tietyistä paikoista. Maastoon oli heitetty niin sohvat kuin pesukoneetkin, hämmästelee Sipilä.

Tattarisuon siivouksessa haluttiin kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaan ja kun ollaan itse aktiivisia ympäristön suhteen, se kenties ehkäisee jatkossa jätekuormien jättämistä maastoon. Samalla haluttiin antaa myös kaupungille vinkki siitä, että Tattarisuon teollisuusalue on tärkeä yrittäjille ja heidän asiakkailleen ja sen halutaan säilyvän.

-Kyllä Tattarisuon alue on viime vuosina siistiytynytkin kovasti, mutta aina on näköjään parantamisen varaa ja ihmisiä, jotka eivät lähiympäristöstään välitä, puheenjohtaja Sipilä pohdiskelee.

Viikko sitten pidetyissä talkoissa paitsi siivottiin, myös nautittiin yhdessä hernekeittoa ja kahvia.

-Lisäksi keräsimme nimiä Lex Malmiin ja niitä kertyikin parisenkymmentä. Hienoa, että nimiä alkaa pian olla kasassa riittävä määrä, haluamme ehdottomasti kantaa kortemme kekoon siinäkin asiassa, korostaa Malminseudun yritysyhdistyksen puheenjohtaja Lisbet Sipilä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliOletko turvassa?
Seuraava artikkeliKaksi hoitajaa käynyt käsiksi potilaaseen ja erotettu