Aikakaudesta toiseen

Historiassa asiat ja tapahtumat jaetaan usein erilaisiin aikakausiin. Monissa tapauksissa aikakausi saattaa nivoutua tietyn johtajan, olipa se sitten valtionpäämies tai uskonnollinen johtaja, vallassaoloaikaan. Tuosta näkökulmasta täällä Koillis-Helsingissä on nyt yksi aikakausi päättymässä, kirkkoherra Pertti Simolan virkakausi päättyy. Hän ehti toimia kirkkoherrana 26 vuotta, jona aikana muun muassa pohdittiin seurakunnan jakamista, rakennettiin Viikkiin oma kirkko ja käynnistettiin erilaiset säästötoimet. Tämä yksi ajanjakso päättyy syyskuun lopussa ja Simolan läksiäisjuhlaa vietetään nyt sunnuntaina.

Vaalikausi on tyypillisesti sellainen ajanjakso, jossa etenkin poliittisiin tehtäviin valitut ja niissä jatkoa himoitsevat aktivoituvat selvästi kauden lähestyessä loppuaan. Tämä on saatu nähdä esimerkiksi kaupunginosapäivillä, joissa puolueilla on taas omat telttansa paikalla ja jäsenensä valmiina keskustelemaan asukkaiden kanssa. Vaalikauden alkuvuosina tuo innostus näkyä eri paikoissa ei ole ihan yhtä suurta. Vaalien alla taas niin yli-innokasta, että se joitakuita jopa häiritsee. Toisaalta moni iloitsee siitäkin, että kerrankin tapahtumissa on ihmisiä, joiden kanssa voi mennä keskustelemaan mieltään askarruttavista tai harmittavista asioista.

Helsingin kaupungilla on meneillään useita hankkeita, joissa pyritään kuulemaan asukkaiden toiveita, ainakin joidenkin suunnitelmien suhteen. Longinojan laakson suunnitelmaan asukkaat ovat esittäneet toiveinaan lisää polkupyöräreitteja ja erilaisia oleskelemisen alueita. Myös tilaa kaupunkiviljelyksille on toivottu. Suunnitelmissa vaihtoehtoja on yleensä enemmän ja myös laadukkaammin kuin mitä lopulta voidaan toteuttaa. Unelmat saavat kuitenkin elää ja mitä enemmän toiveita esitetään, sitä varmempaa on saada edes yksi asia läpi. Myös Helsingin osallisuusmallin kehittämiseen voi nyt osallistua, sitä varten järjestetään asukastilaisuuksia, joista yksi toteutetaan huomenna Malmitalossa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHemppaa juhlittiin
Seuraava artikkeliMalmin lentokentälle haetaan yhteistyökumppaneita