HIFK rantautui Malmille : Junioreille kiekko-oppia ammattilaisten vetämänä

Kuvassa Red Wingsin C-juniorit jännäävät pelin kulkua ottelussa Ritari Areenalla HPK:ta vastaan. Kuva Pekka Huuhka

Helsingin IFK ja jääkiekon kasvatusseura Red Wings ovat Malmin jäähallilla lyöneet hynttyyt yhteen. Juniorien kasvatustoiminta terästäytyy. HIFK:n ammattivalmentajat käyvät pyörittämään kiekkokouluja 5 – 9-vuotiaille tytöille ja pojille.

Malmin Talttatien jääkiekkohalli on toiminut hiukan vajaatehoisesti. Etenkin jääkiekosta kiinnostuneita lapsia ei ole pystytty ottamaan mukaan riittävästi. Nyt on löytynytuusi vaihde. Hienoa kasvatustyötä Malmin hallissa tehnyt Red Wings ja HIFK solmivat keväällä yhteistyösopimuksen, joka toi merkittävät lisämuskelit Malmin hallin palvelukykyyn lähialueen junioreille.

-Olemme nyt ikään kuin saman sateenvarjon alla, kiteyttää HIFK:n puolesta toiminnasta vastaava ex-liigakiekkoilija, valmennuspäällikkö Nemo Nokkosmäki.

Malmin hallin aktivoiminen tulee vähentämään nuorten kiekkoilijoiden kulkemista eri puolilla kaupunkia. HIFK:n ajatuksena on saada Malmista juniorijalostamo seuran kilpajoukkueisiin. Malliksi Nokkosmäki kertoo valmentaneensa kaksi viime vuotta C -junioreita, jotka viime vuonna ylsivät Suomen mestareiksi ikäluokassaan. Myös Red Wingsin toiminnanjohtaja Erno Tuomilahti on säpinöissään alkavasta yhteistyöstä Ifkin kanssa. Hän kertoo saaneensa jo paljon hyvää palautetta HIFK:n mukaantulosta Malmille. ”Redarit” ovat tähän mennessä pyörittäneet lähes 300:aa tyttö-, poika- ja naiskiekkoilijaa.

Syyskuun 17. päivä käynnistyy Malmilla HIFK:n ammattilaisvalmentajien voimin vetämä 5 – 9-vuotiaille junioreille suunnattu kiekkokoulu. Lätkästä kiinnostunut lapsi pääsee perehtymään kiekkoilun saloihin kohtuullisella 80 euron kausimaksulla.

-Teemme koulussa lajia tunnetuksi, ja juniorit saavat kavereita ja kokea yhdessäolon tunnetta, kuvailee Nokkosmäki kiekkokoulun tavoitteita.

Ties vaikka joku Malmin kiekkokoululaisista tulisi joskus tulevaisuudessa pelaamaan ammattilaisena. Polku on nyt olemassa! Malmin hallissa voi myös alkavalla kaudella kokea ja aistia värikästä junioritason huippukiekkoa, kun HIFK:n C – ja B2 – joukkueet isännöivät SM-sarjassa kärppiä, ilveksiä ja muita kovia kiekkoseuroja vastan.

Heimo Laaksonen 

Edellinen artikkeliYleiskaava uuteen käsittelyyn
Seuraava artikkeliPentti Salmi selostajana Malmin korismuseon avajaisissa