Sirpa Kivilaakso vetämään Pukinmäen Taidekouluja : Sirkuskoulun liikuntasalista tehdään kaupat

Pukinmäen Taidekoulujen johdossa olevan Sirpa Kivilaakso toivoo, että sirkuskoulun käytössä oleva liikuntasali saataisiin ostettua. –Se avaisi meille paljon uusia mahdollisuuksia!

Pukinmäen Taidekoulujen syyskausi käynnistyy iloisissa tunnelmissa. Kaupunki on hyväksynyt sirkuskoulun käytössä olleesta liikuntasalista tehdyn ostotarjouksen. Taidekoulut ovat myös saaneet uuden toiminnanjohtajan Veijo Murokkeen siirtyessä vähitellen eläkepäiville.

-Syksy on hyvää täpinää ja iloisia uutisia täynnä, iloitsee väliaikaisesti  taidekoulujen veturiksi ryhtynyt tapanilalainen tietokirjailija Sirpa Kivilaakso.

Taidekouluilla on paljon uutta annettavanaan. Esimerkiksi teatterissa käynnistyy uusia ryhmiä, sanataide palaa takaisin kurssitarjontaan ja sen alta löytyvät myös Satupaja sekä Hahmo- ja tarinapaja. Aikuisille perustetaan omat akrobatia- ja klovneria -ryhmät sekä keramiikkakurssi. Myös nukketeatteripaja on syksyn uutuus ja syksyn edetessä tullaan järjestämään lisäksi muutamia tiiviskursseja sekä työpajoja.

-Ryhdymme myös kehittämään poikkitaiteellista toimintaa, yhdistelemme eri taidemuotoja, jotta saamme esimerkiksi näytöksiin lisää monipuolisuutta ja syvyyttä.

Taiteen perusopetus ja syventävät opinnot jatkuvat sirkuksessa, musiikissa ja kuvataiteissa.

Varsinainen opetus alkaa syyskuun 1. päivä, mutta mukaan voi lähteä vielä koko syyskuun ajan. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Liikuntasalin ostaminen avaa paljon mahdollisuuksia, joskin sen toteutuminen edellyttää vielä omarahoitusosuuden järjestymistä.

-Tavoite on saada yhteistyössä lasten vanhempien, isovanhempien ja taidekoulun ystävien kanssa kokoon tarvittava summa.  Jos sali saadaan ostettua, pysyvät lukukausimaksut kohtuullisina, jos taas joudumme vuokraamaan tilan entistä korkeammalla vuokralla käyttöömme, se merkitsisi väistämättä lukukausimaksujen huomattavaa korotusta. Jos saamme lunastettua tilan itsellemme, voimme vuokrata sitä päiväsaikaan muille tarvitsijoille ja saamme siitäkin lisätuloja, muistuttaa Kivilaakso.

Jo nyt syyskuulle on tiedossa kahdeksi viikoksi päiväsajan vuokralainen, kun oratoriota harjoittelevat muusikot pitävät sitä harjoittelusalinaan.

-Meille avautuisi todella paljon uusia toimintamahdollisuuksia, mikäli saamme nämä parin sadan neliön tilat hallintaamme, iloitsee Kivilaakso. Taidekoulut tekevät yhä lisääntyvässä määrin erilaisia yhteistyöprojekteja järjestämällä työpajoja ja muuta toimintaa esimerkiksi päiväkoti MLL:n, Tuikun, Viikin normaalikoulun ja TV7:n Ermot  lastenohjelman kanssa. Oma sali lisäisi entisestään yhteistyön ja työpajojen mahdollisuuksia.

-Jatkamme luonnollisesti hyvää yhteistyötämme Kulttuurikeskuksen kanssa ja Malmitalossa toteutetaan tutut Joulu- ja Kevätsirkukset. Myös Mustasaaren ja Fallkullan kesäteatterit  jatkavat kuten ennenkin, uusi toiminnanjohtaja listaa.

Sirpa Kivilaakso on ollut mukana Taidetalon toiminnassa lähes alusta alkaen.

-Tulin hallitukseen mukaan 90-luvun loppupuolella tyttäreni aloittaessa sirkusharrastuksen. Siitä lähtien olen ollut hallituksen jäsen, puheenjohtajanakin pitkään ja nyt lupauduin reiluksi vuodeksi toiminnanjohtajaksi, jotta Veijo pääsee vähentämään työurakkaansa ja uusi tuleva rehtorimme valmistuu taidekasvatuksen maisteriksi.

Kivilaakso opetti itse aikoinaan sanataidetta taidetalossa ja toimitti vuosina 2003-2007 Sanasirkus –lehteä. Sirpa Kivilaakso on varsinaiselta ammatiltaan Finnairin purseri, mutta viime vuosina hänet on opittu tuntemaan paremmin tietokirjailijana ja lastenkirjallisuuden tutkijana. Hän on ollut mukana muun muassa kokoamassa kolmea hyväntekeväisyyskirjaprojektia, joista viimeisin oli Finnairin lentohenkilökunnan kanssa toteutettu Lennokas. Sen tuotto meni uuden Lastensairaalan hyväksi.

Kivilaakso väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2008.

Teija Loponen

Huomenna Taiteiden yönä on avoimet ovat Sirkuskoulun liikuntasalissa kello 16-18. Osoite Erkki Melartinintie 2 D.

Edellinen artikkeliVuokrataso on noussut myös Koillis-Helsingissä
Seuraava artikkeliPaikallistyrmäys sävytti tiukkaa futisviikkoa