Palvelurakennuksen suunnittelutyö on startattu

jakomäen peruskoulu
Suunnitelmien mukaan uusi palvelurakennus valmistuisi jo vuoden 2020 aikana. Muille vapautuville tonteille aiotaan tehdä uusia asuntoja. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Kiinteistöviraston tilakeskus on alkanut heinäkuun aikana suunnitella Jakomäen keskiosan uudelleen rakentamista yhteistyössä hanketta varten palkatun allianssikumppanin kanssa.

Kiinteistölautakunta valitsi hankkeen toteuttajakumppaniksi rakennusliike NCC:n ja suunnittelutoimisto Optiplanin muodostaman ryhmittymän kesäkuussa.

Yhtiöiden vastuulla on yhdessä kaupungin kanssa suunnitella ja rakentaa kustannustehokkaasti Somerikkopolku 6:een uusi palvelurakennus. Siihen keskitetään koulu-, nuoriso-, päiväkoti- ja muita palveluita mukaan lukien uimahalli.

Somerikkopolku 6:ssa sijaitseva yläkoulu aiotaan joko peruskorjata, jolloin rakennusta myös laajennettaisiin. Vaihtoehtona on purkaa ja rakentaa tilalle uusi rakennus.

Nykyisistä päiväkotirakennuksista purkulistalla ovat Naava ja Kotilo. Koulutiloista on suunniteltu purettavaksi entiset Kristillisen koulun tilat sekä Jakomäen ala-asteen tilat. Lähtöviivalla ovat myös nuorisotalon, perhepaikka Punahilkan ja asukasyhdistyksen tilat.

Yläkoulun ja sen kellarissa sijaitsevan uimahallin kohtalo ratkeaa syksyn aikana tehtävässä selvityksessä, kertoi rakennusyhtiö NCC:n yksikönjohtaja Markus Saari Helsingin Sanomille heinäkuussa.

Ilman uimahallia Jakomäki ei tule jäämään. Ajatukset rakentaa uusi halli saattavat tyssätä hintaan.

Alueen kehittämiselle haetaan ratkaisua ideakilpailulla myöhemmin tänä vuonna, jonka jälkeen allianssiryhmä tarkentaa 30 miljoonan euron kustannusarviota.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKansainväliset sopimukset edellyttävät kentän suojelua
Seuraava artikkeliMalmi 80th Anniversary Air Showssa katsottavaa maan pinnalla ja yläilmoissa