Leikkipuisto paloi korjauskelvottomaksi

Poliisille voi soittaa tulipalosta vihjeitä numeroihin 0295 475 329, 0295 475 318 tai 0295 417 935. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Palaneen noen katku pistää nenään leikkipuisto Kotinummen hiiltyneen rungon luona. Tapanilan ja Ylä-Malmin rajalla oleva lasten leikkikeskus paloi korjauskelvottomaksi keskellä iltapäivää lauantaina 16. heinäkuuta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulla sammuttamaan tulipaloa kello 13.30 aikoihin. Lopulta sammutustehtävissä oli kymmenkunta yksikköä, mutta palo roihusi niin voimallisesti, että rakennus tuhoutui purkukuntoiseksi.

Poliisi alkoi heti selvittää palon syytä, jolle ei löytynyt luonnollista selitystä. Silminnäkijähavaintojen mukaan kaksi teini-ikäistä poikaa oli ollut tapahtuma-alueella juuri ennen palon syttymisaikaa ja he olivat poistuneet nopeasti.

Vanhemmille on tänään infotilaisuus leikkipuiston tulevaisuudesta. Leikkipuisto Kotinummen toimintaan ilmoittautuneiden koululaisten perheisiin on oltu yhteydessä puhelimitse ja tänään ohjaajat päivystävät puistossa mahdollisia lisäkysymyksiä esittäviä varten.

Kaupunki tarjoaa eri vaihtoehtoja, minne lapset voivat mennä poikkeustilanteessa. Ajatuksena on, että leikkipuisto Kotinummeen ilmoittautuneille koululaisille järjestetään iltapäivätoimintaa viereisen koulun Kesälän tiloissa. On myös mahdollista ilmoittautua iltapäivätoimintaan esimerkiksi Leikkipuisto Kurranummeen, Traktoriin tai Tervapääskyyn.

Kaupungin kiinteistövirasto selvittelee väistötila-asiaa. Leikkipuisto Kotinummen pihalla meneillään oleva peruskorjaus valmistuu näillä näkymin suunnitellusti. Aikataulun mukaan pihan pitäisi olla valmis marraskuussa 2016.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKoulut alkavat
Seuraava artikkeliKansainväliset sopimukset edellyttävät kentän suojelua