Pyöräilyväylä yhä poikki Puistolassa

GoogleMapsin kuva vuodelta 2011 kertoo, että kevyenliikenteen väylä kulkee tontin reunassa, siinä on katuvalot ja katukyltti talon seinässä.

Puistolalaisia ja tapanilaisia hermostuttanut kulkuväylän katkaisu rakennuttajan toimesta Sepeteuksentiellä on yhä ratkaisematta.

Rakennusvalvontavirastossa on vireillä lupahakemus ajalta 3.5.2016, jota on täydennetty ja muutettu 2.6.2016, jossa yhtiö hakee pihamaajärjestelyjen muutosta: ”Pihamaajärjestelyjen muutos, Sepeteuksenpolun kevyen liikenteen väylä linjataan ulos tontilta.

Pp-väylien uusi linjaus mahdollistaa leikkipaikan sijoittamisen tontille ja parantaa asuntojen viihtyisyyttä” .

Vireillä olevan hakemuksen mukaan eteläinen polkupyörätien linjaus kulkisi lähempänä tontin rajoja, rakennusvalvonnan mukaan lähes vuodelta 1972 olevan alkuperäisen rakennusluvan mukaisesti.

Sepeteuksenpolun kevyen liikenteen väylä linjattaisiin siis ulos tontilta eli pohjoinen Sepeteuksenpolun linjaus siirtyisi kokonaan tontin ulkopuolelle puisto-alueelle.

Tapanilalaisen entisen kaupunginvaltuutettu Marjatta Vasaran tiedossa on, että yhtiö oli luvannut rakennusvalvonnalle palauttaa raitin ennalleen kesäkuun aikana. Heinäkuun alkuun mennessä tontin etupuolelta oli poistunut siinä ollut rakennusaikainen aita ja portti.

Mervi Abell Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirastosta kertoo, että asiaan palataan elokuun alussa ja lupahakemuksen käsittely etenee rakennusvalvonnassa.

-Rakennusvalvonta tekee lausuntojen jälkeen päätöksen vireillä olevan rakennusluvan ratkaisemiseksi, tai  tarvittaessa muista viranomaisen toimenpiteistä liittyen luvattomaan rakentamiseen, Abell toteaa.

Sepeteuksentie-nyt
Nyt näkymä Sepeteuksentiellä on tällainen. KUVA SIIRI RINTAMÄKI
Pyöräreitin toinen pää on uuden rakennuksen myötä suljettu aidalla ja portilla.  KUVA TEIJA LOPONEN
Pyöräreitin toinen pää on uuden rakennuksen myötä suljettu aidalla ja portilla.
KUVA TEIJA LOPONEN

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLomatauon paikka
Seuraava artikkeliTalttatieltä muuttava tukikohta vie betoniyritykseltä lisämaan