Kaupunki alkaa kerätä ideoita lentokentän väliaikaiskäytöstä

Jatketaanko lentokentällä suurten yleisötapahtumien järjestämistä, vai tehdäänkö siitä varastoalue? KUVA TEIJA LOPONEN

Helsingin kaupunki valjastaa asukkaat keksimään ideoita Malmin lentokentän alueen väliaikaiskäytöstä elo-syyskuussa. Ehdotuksia voivat tehdä niin lentotoiminnan järjestämisestä kiinnostuneet kuin muutkin alueen käytöstä kiinnostuneet tahot.

Malmin lentokentän alue rakennuksineen siirtyy Helsingin kaupungin hallintaan vuoden 2016 lopussa, kun Finavia lopettaa lentoaseman pitämisen ja lennonvarmistustoiminnan.

Kaupungin mukaan on todennäköistä, ettei lentotoiminta jatku nykyisessä laajuudessaan, vaan aluetta voi käyttää myös muihin tarkoituksiin.

Siksi kaupunki kerää ideoita siitä, millaiseen käyttöön kentän alueita ja vapautuvia tiloja voitaisiin vuokrata ennen rakentamisen alkamista ja vielä sen aikanakin.

Kaupunki kutsuu alueen nykyiset yrittäjät ja asukkaat sekä uudet kiinnostuneet toimijat mukaan toiminnan suunnitteluun. Kentän väliaikaiskäytöstä saatuja ehdotuksia ja mahdollisia uusia ideoita työstetään ideointitilaisuudessa syksyllä.

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto lupaa asiasta tarkempia tietoja elokuussa. Tuolloin lisätietoja tulee myös sivustolle www.uuttahelsinkia.fi/malminkentta.

Lentokentän ympäristöön on suunnitteilla noin 25 000 asukkaan asuinalue, jonka rakentaminen kestää arviolta 25–30 vuotta. Rakentaminen alkaisi mahdollisesti 2020-luvun alussa.

Malmin lentokentällä on avointa asfaltti- ja nurmikenttää yli sata hehtaaria. Lentokentällä ja sen lähiympäristössä on runsaasti erityyppisiä rakennuksia, joista suurin osa on tällä hetkellä vuokrattuna ilmailualan yrityksille. Helsingin kaupunki tarjoaa nykyisille vuokralaisille mahdollisuutta jatkaa vuokrasopimuksia.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMPS:n ensivoitto lipsui tasuriksi päätöshetkillä
Seuraava artikkeliHeinäkuussa eivät kaikki ovet aukene