Heimo ”Hemppa” Laaksosesta kotiseutuneuvos

hemppa laaksonen
Heimo Laaksosen merkitys Koillis-Helsingin identiteetin muodostumisessa on ollut suuri niin asukkaiden kuin elinkeinoelämän kannalta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 17. Kesäkuuta puistolalaiselle päätoimittaja Heimo Laaksoselle kotiseutuneuvoksen arvonimen.

Heimo Laaksonen on tehnyt merkittävän elämänuran Koillis-Helsingin paikallislehtiperinteen synnyttämisessä ja ylläpidossa.

Paikallislehtityö on kotiseututyötä parhaimmillaan, sillä paikallisen lehden tekeminen luo alueidentiteettiä yhdistäen lehden ilmestymisalueen ihmiset, erilaiset yhteisöt ja yritykset edesauttaen ja kehittäen niiden kaikkien toimintaa ja keskinäistä yhteistyötä.

Jo lukioikäisenä Heimo Laaksonen työskenteli toimittajaharjoittelijana Malmin Seutu -lehdessä 1968-1971 saaden sieltä kipinän kotiseututyön tekemiseen lehden muodossa.

Paikallislehtityöstä muodostuikin Heimo Laaksoselle elämänura, jota hän toteutti perustamissaan hyvin menestyneissä ilmaisjakelulehdissä.  Laaksonen perusti useita palkintoja ja tunnustuksia saaneen MaTaPuPu-Lähilehden vuonna 1981. Parikymmentä vuotta myöhemmin hän käynnisti alueelle uuden paikallislehden, Koillis-Helsingin LähiSanomat ja hän oli synnyttämässä myös edellä mainittujen paikallislehtien seuraajaa, Koillis-Helsingin Lähitieto –lehteä.

Laaksosen työuraa arvostettiin myös Sanoma konsernissa, joka palkkasi hänet Sanoma Kaupunkilehtien palvelukseen yksikönjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi kehittämään muidenkin Sanoma Newsin omistamien eteläisen Suomen kaupunkilehtien sisältöä ja toimintaa.

Lopetettuaan varsinaisen työuransa vuonna 2012 Laaksonen siirtyi paikallispolitiikkaan, jossa hän on jatkanut lukuisissa eri luottamustehtävissä töitä asuinseutunsa hyväksi. Heimo Laaksonen on muun muassa Kokoomuksen Helsingin piirin ensimmäinen varavaltuutettu ja liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja sekä Puistolan Kokoomuksen puheenjohtaja. Lisäksi Laaksonen toimii lehtemme avustajana kirjoittaen valtaosan lehden urheilujutuista.

Paikallislehden teon ohella Heimo Laaksonen on toiminut Koillis-Helsingin hyväksi monissa erilaisissa yhdistyksissä ja seuroissa sekä tiiviissä yhteistyössä kaupungin eri virastojen kanssa. Näistä kaikista luottamus- ja yhteistyötehtävistä hän on saanut lukuisia tunnustuksia.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMainiota juhannusta!
Seuraava artikkeliJakomäen allianssin sai NCC – Optiplan