Kirjastossa rakennettiin kymmenen keppihevosta

Kirjaston päiväleirillä kehittyi myös motoriikka. Peppi Auranen hyppää taitavasti itse tehdyllä Milu-keppihevosella. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Nyt ovat mummot ja muut auttavat kädet tarpeen lapsiperheissä, sillä vanhemmat ovat töissä ja lapset kesälomalla. Lasten pitkiin päiviin voi löytää yllättävää tekemistä myös kirjastoista.

Puistolalaisen Peppi Aurasen, 8, äiti huomasi netissä surfaillessaan, että Malmin kirjastossa pidetään kesäpaja, jossa lapset askartelevat keppihevosia.

Peppi-tytön lisäksi viime viikolla pidetylle kurssille tuli yhdeksän muuta 6-12-vuotiasta koillishelsinkiläistyttöä. Kurssin päätteeksi jokaisella lapsella oli uusia taitoja ja itse tehty keppihevonen, jolla sai perjantaina vielä kokeilla kirmata esterataa.

– Kaikki ovat voittajia, sillä kaikki tulivat maaliin, päättivät kurssilla auttaneet kesätyöntekijät.

Kurssin vetivät kirjaston pedagoginen informaatikko Tarja Lotvonen ja kirjastonhoitaja Sinikka Kainulainen apunaan kirjaston ja nuorisoasiankeskuksen yhteiset kesätyöntekijät.

– Tämä on ihan kirjaston keksimä juttu. Aika monella kirjastolla on kesäpaja koululaisille. Päätimme ottaa Malmille aiheeksi kepparit, kun ne ovat vielä aika suosittuja lasten keskuudessa, kertoo Tarja Lotvonen.

Inspiraatioita on haettu hevoskirjoista, ja ainakin yksi keppihevonen on saanut nimensä kirjallisuudesta, Uljas Musta.

– Se on minun hevoseni, esittelee kuusivuotias Aulikki.

Hänen kaksossisarensa Pihlajan hevosesta tuli Neptunus.

– Minä annoin tälle nimen Milu. Keksin nimen ihan itse, Peppi Auranen toteaa.

Hän kertoo miten tehdään keppihevoselle villalangasta harja ja haluaa vuoden päästä tulla taas kirjaston työpajalle, koska viikko on ollut niin kiva.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPitkä kisakausi päätökseen
Seuraava artikkeliMainiota juhannusta!