Kesä kokoaa

Kesä on vähän kuin joulukin, silloin kokoonnutaan yhteen. Kesällä vietetään häitä, sukujuhlia ja muita usein osin ulkona järjestettyjä tilaisuuksia, jotka kokoavat tutut tai sukulaiset yhteen. Kesähäät ovat yhä talvihäitä suositumpia ja samoin rippijuhlat ajoittuvat pääasiallisesti kesään. Kesäisten perhejuhlien järjestäminen on helpompaa, jos käytettävissä on parveke tai piha, jossa osa vieraista voi oleskella. Eteistilatkin säilyvät väljempinä, kun vieraiden ei tarvitse vaihtaa saappaita pikkukenkiin ja jättää takkeja naulakkoon. Siinä on yksi hyvä syy kesäjuhlien järjestämiseen.

Helsinki-päivien ohella eräs kesän jo mennyt iso tapahtuma oli tyttöjen Stadi Cup, jossa täkäläisiä lapsia ja nuoria oli sankoin joukoin mukana eri urheiluseurojen riveissä.  Vaikka moni lähtee sinne pelaamisen ja kavereiden näkemisen ilosta, on menestyminen ja voitto aina mahtava asia. Voitoista saivat nauttia ainakin MPS:n kahden joukkueen pelaajat. Seuraavaksi jännitetään kansainvälistä Hesa Cupia heinäkuussa, jo 41. kerran.

Kesäteatterit ovat yleisön suosiossa vuodesta toiseen. Kesäteattereita löytyy ympäri Suomea varsin pieniltäkin paikkakunnilta. Joissakin kesäteattereissa on ammattinäyttelijät, toisissa esiinnytään pitkälti harrastajanäyttelijöiden voimin. Täällä Koillisessa saadaan tänä kesänä nauttia peräti kahdesta kesäteatterista. Molemmat on suunnattu koko perheille, siis etenkin lapsille sopiviksi. Teatteri Tuikkeen näytökset nähdään sisätiloissa Tapanilassa, jossa hämmästellään Mosasaurusta. Pukinmäen Taidetalon kesäteatteria nähdään Fallkullan kotieläintilalla ja sen nimikin on osuvasti Eläinten tila.

Kesällä eletään leppoisasti ja nautitaan elämästä ilman tiukkoja aikatauluja. Silloin harrastuksetkin ovat rennompia ja väljillä aikatauluilla. Uiminen, melominen, minigolf tai frisbeegolf sekä vaikkapa Pukinmäen mattolaiturilla kuuraus rentouttavat, vaikka ovatkin samalla hyödyllistä tekemistä ja liikuntaa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTyly tiedotustilaisuus: Helsinki heikentää yritysten vuokraehtoja Malmin lentoasemalla
Seuraava artikkeliHuumeruiskut laatikkoon