Keltaista juhlaa Stadi Cupissa: MPS:n joukkueille kaksi mestaruutta

Stadi Cupin voittajajoukkue MPS tytöt E10-sarjassa. Kuva Mika Kyllönen

Ilmeisesti jopa koko maailman suurin tyttöfudisturnaus, Stadi Cup, saatiin tämän vuoden osalta päätökseen sunnuntaina malmilaisittain iloisissa tunnelmissa. Turnauksessa jaettiin mestaruuksia yhteensä yhdeksässä sarjassa, ja niistä kaksi tuli MPS:n joukkueille.

Koillis-Helsingin tyttöfutaajat olivat jälleen mukana Stadi Cupissa laajoin joukoin. MPS osallistui Stadi Cupiin peräti 12 joukkueen voimin. PuiU ja PK-35 olivat mukana kumpikin kuudelle jengillä ja C14 ja C15 sarjoissa mukana oli vielä kolme PuiU/MPS yhteisjoukkuetta. Stadi Cupin yhteydessä pelattuun erityisryhmien SM-kisoihin osallistui vielä PuiU:n Energiset Haukat kahdella joukkueella.

C-14 sarjassa PK-35 ylsi loppuotteluun, jossa joutui kuitenkin tyytymään hopeamitaleihin. Samassa sarjassa PuiU/MPS YJ-mustat nappasi B-finaalin voiton.

Palkintopokaali oli mannaa, Ladies-sarjassa MPS/Akatemian maali pysyi puhtaana sarjavoiton varmistumiseen saakka. Oikealla valmentaja Jukka Airaksinen. Kuva Merja Lappi
Palkintopokaali oli mannaa, Ladies-sarjassa MPS/Akatemian maali pysyi puhtaana sarjavoiton varmistumiseen saakka. Oikealla valmentaja Jukka Airaksinen.
Kuva Merja Lappi

Parhaaseen menestykseen, kultamitaleihin ja mestaruuspyttyyn koillisen joukkueista ylsivät sitten E10 sarjassa Kati ja Pirjo Puhakan valmentama MPS T06-joukkue ja Ladies-sarjassa Jukka Airaksisen valmentama MPS/Akatemia.

Ladies-sarja pelattiin ilman pudotuspelejä ja erillistä loppuottelua kaksinkertaisena sarjana loppuun jo lauantai-iltana. MPS/Akatemia varmisti sarjavoittonsa jo perjantaina, ja näin lauantain peli oli joukkueen kannalta vailla merkitystä. Latauksen purkauduttua joukkue koki ainoan takaiskunsa, mutta se ei riemua haitannut. Sunnuntaiaamun palkintojen jakoon paikalle päässeet pelaajat kävivät vielä oman palkintonsa saatuaan tsemppaamassa loppuotteluun vasta valmistautuvaa MPS T06 joukkuetta.

MPS/Akatemia onnistui siis voittamaan Stadi Cupin Ladies-sarjan jo toisena vuonna peräkkäin. Sarjan parhaana pelaajana palkittiin topparin paikalla kaikki pelit alusta loppuun luutinut Niina Dahl.

E10 sarjan loppuottelussa MPS T06 joukkue sai vastaansa HJK:n. Pelin kulku oli selkeästi se, että sinivalkoraidat peliä pyörittivät  enemmän, mutta keltaisten puolustus oli hyvin organisoitua. Kovan taistelun jälkeen loppuottelu päättyi 1-1 tasatulokseen, ja voittajaa jouduttiin hakemaan raaalla tavalla rangaistuspotkukilpailun kautta.

Yhdeksi malmilaisten sankariksi nousi maalivahti Aada Leppänen, joka nappasi varmasti syliinsä kaksi ensimmäistä HJK:n rankkaria. Kun MPS:n laukojat puolestaan samaan tahtiin upottivat omat vetonsa varmasti verkon perukoille, oli keltaisten juhla valmis alkamaan.

Yhteistä MPS:n mestaruuden napanneille joukkueille oli vahva puolustaminen. E10-sarjassa ainoa pallo keltaisten maaliin oli HJK:n loppuottelussa tekemä maali. Ladies-sarjassa MPS/Akatemian maali pysyi niinikään koskemattomana seitsemän pelin ajan. Vasta sarjavoiton varmistumisen jälkeisessä viimeisessä, merkityksettömässä pelissä pallo löysi tiensä kahdesti malmilaismaaliin.

Jukka Airaksinen

Edellinen artikkeliValtuusto: Malmin lentokentästä ei tehdä mielipidetutkimusta
Seuraava artikkeliRaide-Jokeri vie liikenneympyrää etelään