Prennujen pitkä kausi päättyi SM-hopeaan!

Elite Pre junioreiden upea kausi päättyi SM-hopeaan. Kuva Tea Vilhunen

Joukkuevoimistelun 12-14-vuotiaiden mestaruudet ratkaistiin viikonvaihteessa Tampereella Pyynikin Palloiluhallissa.

Kilpasarjan ja SM-sarjan joukkueet kisasivat rinnakkain ja lauantain alkukilpailuista pääsi molempien sarjojen sunnuntaisiin finaaleihin 15 parasta joukkuetta. Tapanilan Erän Amila teki hyvän suorituksen kilpasarjan alkukilpailussa, mutta joukkueen kategoria 6 ei valitettavasti riittänyt finaalipaikkaan.

SM-sarjassa mukana oli Erän joukkueista Axorian lisäksi seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr. Axorian kohtalona oli olla ensimmäinen finaalista karsiutunut joukkue. Joukkueen pistemäärä alkukisassa oli 15.05 ja finaalihaave jäi vaivaisen 0.05 pisteen päähän. Elite Pre Jr sai alkukisaan päälle hyvän tsempin ja joukkue keräsi muutamasta virheestä huolimatta kauden korkeimman pistemääränsä 18.05, johon sisältyi niin tekninen kuin taiteellinenkin bonus. Sunnuntain finaaliin Prennut lähti 0.15 pistettä OVO:n Team Indiumien perässä kakkossijalta. Kolmantena oli Illusion Pre Jr pistein 17.30.

Finaalissa Prennut paransivat suoritustaan entisestään keräten huippupisteet 18.35 ja jälleen 2 bonusta. Myös Team Indiumit paransivat suoritustaan, joten kärkikolmikon osalta alkukisan järjestys säilyi ennallaan. Kauden aikaisemmissa kotimaan kisoissa voittamattoman Elite Pre Jr:n pitkä kisakausi päättyikin Tampereella hopeisiin tunnelmiin.

Voitontahtoiset ja kunnianhimoiset prennutytöt olivat tulokseen aluksi pettyneitä, mutta muutama nukuttu yö varmasti kirkastaa hopean ja voimistelijatkin osaavat arvostaa upeaa saavutustaan.

Joukkueet suuntaavat katseensa pian kohti kesää ja tulevaa kautta. Haku kaikkiin Tapanilan Erän joukkueisiin ensi kaudelle on parhaillaan käynnissä ja lisätietoja löytyy Tapanilan Erän nettisivuilta sekä Elite-joukkueiden hausta Eliten omilta nettisivuilta (eliteagg.fi). Vaikka katseet onkin suunnattu jo ensi kauteen, kisataan kesäkuun toisena viikonloppuna vielä 10-12-vuotiaiden mestaruuksista Espoossa ja samana viikonloppuna lajin MM-kisat käydään Tsekin Brnossa, jossa juniorisarjassa Suomea edustaa myös Elite.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliEriarvoistuminen uhkaa suomalaisia lapsia ja nuoria
Seuraava artikkeliUuden alku