Sinikka Putkosesta vuoden nuorisoseuralainen

Sinikka Putkonen vieraili nuorisoseuran kanssa Gracelandissa  syksyllä 2008. Kuva Kari Putkonen

Siltamäen Nuorisoseuran ”äiti” Sinikka Putkonen sai kevätmatineassa noin 300-päisen yleisön edessä kiitokseksi vuosikymmenten työstään Vuoden uusmaalainen nuorisoseuralainen – tunnustuksen.

Vuonna 1970, jolloin Sinikka ja Kari Putkonen muuttivat Siltamäkeen oli alue ihan uusi ja vailla oikeastaan mitään palveluita. Hiekkalaatikolla riitti vilinää, oli paljon äitejä ja lapsia. Jonkun aloitteesta jaettiin lappusia ja kutsuttiin asukkaita yhdessä miettimään, mitä toimintaa alueen lapsille voisi järjestää.

-Kellarikerhohuoneella syksyllä 1978 Saarniston Ulla puhui nuorisoseuran mahdollisuudesta.

-Parin viikon kuluttua ensimmäisestä kokoontumisesta oli toinen, ja siellä lupauduin lapsiteatteriohjaajakurssille Satu Lapilan ja Maikki
Metsäkedon kanssa, kertoilee Sinikka Putkonen.

Nuorisoseuran toimintaa aloitellessa Sinikka kävi kaikilla mahdollisilla kursseilla, kokouksissa ja  tapaamisissa.

-Mukana oli aina  koko perhe: Kari ja tyttäret Kaisa ja Liisa. Alun teatterin jälkeen kuvioihin tuli mukaan kansantanssi, osallistuin siis kansantanssiohjaajien kurssille ja monille muille.

Matkan varrella Sinikan tiedonjano kasvoi ja hän suoritti kasvatustieteen perusopinnot ja opiskeli lisäksi Suomen Nuoriso-opistossa työn ohessa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Senkin Nuorisoseuran toiminnan hyväksi.

-Niin, 38 vuotta, yli puolet elämästä, on pyörinyt kelloon katsomatta Siltamäen Nuorisoseuran ympärillä, tunnustuksen saanut Sinikka Putkonen toteaa hymyssä suin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMPS sai oppia, ei sarjapisteitä
Seuraava artikkeliKuorot kajauttavat lauluja Pukinmäki-päivillä