Liikunnan riemua

Liikunnan pitäisi aina olla iloista ja hyvää mieltä tuottavaa. Väkisin toteutettu liikkuminen kun ei saa aikaan innostusta,  riemua, eikä halua toteuttaa sitä uudelleen. Liikunnan keinoin yritetään yleensä kohottaa kuntoa ja myös pudottaa painoa ja niihin molempiin auttaa vain toisto toisensa perään. Jos liikuntasuoritus on tylsä ja väkisin toteutettu, jäävät sen toistotkin minimiin ja tavoitteet saavuttamatta. Aina ei kuitenkaan tarvitse tavoitteiden olla niin vakavia, liikunnan harjoittaminen voi olla silkkaa hauskuuttakin. Yksi iloisimmista täkäläisistä urheilutapahtumista on päiväkodeille suunnattu Kimalais Cup, jossa kaikki tenavat ovat voittajia ja yhteishenki kasvaa entisestään. Urheilun lisäksi tapahtumassa on tärkeää hauskan yhdessäolon fiilis.

Kimalais Cup on myös erinomainen innostaja jatkamaan vaikkapa juuri jalkapallon peluuta kesän urheilukouluissa ja futisleireillä. Niitä järjestää useampi paikallinen urheiluseura, joten liikkumaan pääsee ihan kotikulmilla, turvallisen matkan päässä. Koululaisten kesälomaan ei enää ole kuukauttakaan, joten kesän tekemisiä on jo hyvä pohdiskella. Maksullisten kurssien lisäksi tarjolla on paljon maksutontakin toimintaa kaupungin taholta. Nuorisoasiainkeskuksen ja Operaatio Pulssin tarjonnasta löytyy paljon liikuntaa, mutta myös muuta ulkonakin tapahtuvaa toimintaa. Niistä kannattaa ottaa ajoissa selvää, joskaan kaikkiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Eilen vietettiin Unelmien liikuntapäivää, jossa saattoi osallistua vaikkapa Tapanilan Erän karatejaoksen naisille järjestämälle ilmaiselle itsepuolustuskurssille. Moni unelmoi liikuntaharrastuksen aloittamisesta, mutta ei saa lähteneeksi liikkeelle. Erilaiset tempaukset ja maksuttomat kokeilukerrat voivat antaa hyvän lähtölaukauksen uudelle harrastukselle. Tulevana sunnuntaina voi osallistua opastetulle kävelykierrokselle Pukinmäessä, siellä Pukinmäki-Seura johdattaa halukkaat tutustumaan kotikaupunkipolun nähtävyyksiin. Liikunnan voi aloittaa kevyesti, leppoisilla kävelylenkeillä.

Päätoimittaja Teija Loponen