Nuorisotyön kilpailutus alkaa viime tipassa

Puistolan nuorille on osoitettu tilat Koudantiellä olevasta peruskoulusta. KUVA KALLIOLAN NUORET

Puistolan alueen julkisen nuorisotyön kilpailuttaminen on vasta alkamassa, vaikka toiminnan pitäisi olla käynnissä jo ensi syksynä.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus perustelee tiukkaa aikataulua sillä, että kaupungin opetustoimelta heltisi tieto koulutilojen maksuttomasta käytöstä vasta huhtikuun 21. päivä.

Siksi nuorisolautakunnalle voitiin viedä vasta viime torstaina käsiteltäväksi esitys, jossa toivottiin lautakunnalta myönteistä päätöstä, että nuorisoasiainkeskus saa luvan kilpailuttaa Puistolan alueen avoin ja ryhmämuotoinen toiminta.

Lautakunta päättikin esityksen mukaisesti, että virasto saa kilpailuttaa Puistolan nuorisotoiminnan. Sopimuskausi on 1.9.2016 – 31.7.2018, ja se sisältää kahden vuoden lisäoption.

Lautakunta asetti sopimuksen verottomaksi kattohinnaksi kahdelta vuodelta 90 000 euroaja neljältä vuodelta 180 000 euroa. 24 prosentin arvonlisäverollisena yhden vuoden hinta olisi alle 66 000 euroa.

Kilpailutuksen voittaja saa nuorisotyön suunnitteluun ja toteutukseen apua nuorisoasiainkeskukselta. Koillisen nuorisotyöyksikön henkilökunnasta tulee yksi työntekijä vähintään 20 prosentin työpanoksella.

Työn tärkeänä sisältönä tulee olemaan yhteistyön kehittäminen koulun kanssa. Tavoitteena on luoda malli nuorisotyön toteuttamisesta koulun tiloissa.

Tällä hetkellä Puistolan alueen nuorisotyöstä vastaa Kalliolan Nuoret ry yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Nuorisotoimi ei voi uusia kumppanuussopimusta, koska nykyisen hankintalain mukaan kyseessä on julkinen hankinta, joka tulee kilpailuttaa, sillä sen arvo on yli 30 000 euroa.

– Toki osallistuminen kiinnostaa meitä, kun olemme jo toimineet siellä ja tehneet hyvää yhteistyötä, mutta täytyy ensin katsoa kriteerit, kun ne tulevat julki, sanoo Puistolan nuorisotyöstä vastaava Henna Kolehmainen Kalliolan nuorista.

Hänen korviinsa ei ole kantautunut tietoa, että joku muu olisi kiinnostunut kilpailutuksesta.

– Toki se on mahdollista. Järjestötoimijat ovat ketteriä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKevät on koittanut
Seuraava artikkeliFallkullaan tulee kaksi baanaa