Kevät on koittanut

Tulevana sunnuntaina ruukkuruusuja annetaan taas ennätysmäärin, se on nimittäin yhä suosituin äitienpäivän kukkalahja. Ruukkuruusu viihtyy paitsi sisällä, myös parvekkeella tai pihalle istutettuna. Moni äiti saattaa ihailla pihallaan useamman vuoden ruususatoa. Myös atsaleat, hortensiat ja begoniat ovat suosittuja lahjakukkia toukokuun toisena sunnuntaina. Jo poisnukkuneille äideille varmimpia kukkasia ovat esimerkiksi orvokit, jotka kestävät haudoilla myös kylmien öiden yli. Kukkien lisäksi tavallisimpia tapoja kiitellä äitiä ovat kirjat ja lahjakortit. Mainio idea on antaa lahjakortti vaikkapa lähistöllä sijaitsevaan kauneushoitolaan, koruliikkeeseen tai Malmitalon esitykseen. Mutta kuten gallupissammekin äidit toteavat, perheen yhteinen aika ja mukava yhdessä puuhastelu ovat parasta, ja sitä ei rahalla saa.

Vappu ja äitienpäivä kertovat siitä, että kevät on alkanut. Keväisiä merkkejä ovat erilaisten fillariretkien käynnistyminen, DC 3 –lentokoneen saapuminen Malmille ja erilaiset kaupunginosatapahtumat. Mosa heräsi jo huhtikuun puolella, reilun viikon päästä kokoonnutaan Pukinmäessä mukavien, pääosin ulkona toteutettavien ohjelmien pariin ja samaan aikaan Jakomäessä keskusaukion valtaa turvallisuuspainotteinen tapahtuma. Niistä viikon päästä täyttyy Ala-Malmin puisto malmilaistoimijoiden ohjelmista. Kaikissa kaupunginosien tapahtumissa asukkaat itse ovat pääosassa ohjelmien tuottamisessa ja tapahtuman järjestelyissä. Ellei innokkaita paikallisia ihmisiä olisi, ei mikään noista kolmesta tapahtumasta toteutuisi.

Kevään etenemistä on mukava seurata. Parhaiten muutokset näkee siellä, missä luontoa on enemmän. Esimerkiksi Malmin lentokenttää kiertävällä reitillä on joka viikko erinäköistä. Vihreää työntyy esiin niin maassa kuin puissa. Kun ensimmäiset kevätkukat lakastuvat, on seuraava laji jo nupussa. Hanget ovat kadonneet, isoimmat lammikotkin jo kuivuneet ja puiden lehtiverhot alkavat tuuhentua. Lenkkeilijöiden määrä on selvässä kasvussa, samoin pyöräilijöiden. Kevät houkuttelee ylös ja ulos.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliToistasataa Erän voimistelijaa kisoissa ympäri Suomea!
Seuraava artikkeliNuorisotyön kilpailutus alkaa viime tipassa