Mosa heräsi aurinkoon

mosa herää
Mosa herää –tapahtumassa kävi kova kuhina taimipöydällä ja kirjaston poistokirjojen kohdalla. KUVAT TEIJA LOPONEN

Aurinko hemmotteli Tapanilan toria, johon väki vaelsi jatkuvana virtana ennen puolta päivää seuraamaan ohjelmaa ja tapaamaan tuttuja.

Heti tapahtuman alkupuolella julkistettiin vuoden kunniamosalainen, jonka arvon sai tällä kertaa Erru, eli Eira Ormio. Errusta tuli Tapanila-Seuran kunniajäsen hänen monen vuosikymmenen

Eira, Erru, Ormio nimettiin Vuoden kunniamosalaiseksi monenlaisesta uurastuksestaan kyläyhteisön hyväksi.
Eira, Erru, Ormio nimettiin Vuoden kunniamosalaiseksi monenlaisesta uurastuksestaan kyläyhteisön hyväksi.

ansioistaan kyläaktivistina ja myös seuran johtokunnan jäsenenä. Erru on ollut ideoimassa ja toteuttamassa lukemattomia Tapanila-Seuran tapahtumia, juhlia sekä julkaisuja, joista viimeisin on juuri ilmestynyt IloTuuli.

-Ei taida kenelläkään muulla ole yhtä pitkää ja ansiokasta uraa mosalaisten puolesta toimijana ja uusien ideoiden kehittäjänä. Eira jos kuka on myös todellinen kylähengen ja yhteisöllisyyden ylläpitäjä ja luoja, totesi Tapanila-Seuran puheenjohtaja Vesa Kinnunen.

Mosa herää –tapahtuma keskittyi torille, jossa alueen toimijat esittelivät toimintaansa ja koululuokat keräsivät varoja myymällä Mosa-kasseja, kahvia ja makkaraa sekä monenlaista muuta..  Viihtymisestä huolehtivat useat musiikkiesitykset, puheet ja itämaiset tanssit.

Paloautojen välineistöä pääsivät kaikki halukkaat tutkailemaan ja toinen paloauto otti myös kyytiinsä perheiden pienimpiä vieden heidät ajelulle Mosan ympäri.

Jännälle ajoreissulle pääsi lähtemään myös koulun pihalta, jossa Kraftwolf –moottoripyöräkerho otti kolmen tunnin ajan lapsia kyytiin tehden tenavista ikionnellisia. Pyörät houkuttelivat luokseen vanhempiakin ihastelemaan kromien kiiltoa ja moottorien jyrinää.

Moni totesi tavanneensa torilla tuttuja kerralla enemmän kuin koko talven aikana, se on yksi Mosa-herää tapahtuman suosion syistä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKunnioitettavaa
Seuraava artikkeliMalmin terminaalin laiturit säilyvät ennallaan