Kunnioitettavaa

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää. Viime vuonna veteraaneja oli elossa vielä noin 22.900, Kelan arvion mukaan vuonna 2020 enää vain 6 700. On siis todella korkea aika osoittaa näille vielä jäljellä oleville maatamme ansiokkaasti puolustaneille henkilöille heidän ansaitsemaansa kunnioitusta sekä antaa heille heidän tarvitsemaansa apua. Veteraanipäivänä järjestetään erilaisia tilaisuuksia sodissa mukana olleille ja heidän kunniakseen, yksi sellainen tapahtuma on tänä iltana Malmin kirkossa toteutuva Isänmaallinen ilta ja siihen liittyvä seppeleen lasku kirkon pihalla sijaitsevalle veteraanien muistomerkkikivelle.

Ikäihmisiä, olivatpa he veteraaneja tai ei, otetaan turhan harvoin kunnolla huomioon ja kysytään heidän toiveitaan. Muutama viikko sitten lehdessämme oli liitteenä Seniori-teema, josta saimme paljon hyvää palautetta. Tosin samalla toivottiin lisää tietoa nimenomaan ikäihmisille suunnatuista harrastuksista. Monella eläköityneellä kun on edelleen intoa ja halua tehdä kaikenlaista, kunhan vain tieto saavuttaisi. Esimerkiksi Tapanilan Erän senioriryhmien määriä on viime vuosina kasvatettu suuren kysynnän vuoksi. Moni eläkeläinen käy liikuntaharrastuksissa useasti viikossa. Kysyntää siis riittäisi. Tänään hyvää mieltä tuotti Heurekan tiedote, jossa kerrottiin tiedekeskuksen palkkaavan peräti 30 yli 70-vuotiasta syksyn näyttelyoppaiksi.

Hattua täytyy nostaa myös Malmin Palloseuralle, joka on jo yli kymmenen vuoden ajan järjestänyt alueen päiväkotilapsille mainion KimalaisCupin. Sekä esikoululaiset, että pienemmät päiväkotilapset pääsevät nauttimaan oikean jalkapalloturnauksen tunnelmasta idealla, että kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan. Pelit toteutetaan kuitenkin sopivan leikkimielisesti ja palkkioksi kaikki osallistuvat päiväkodit saavat jalkapallot pihapeleissä käytettäväksi. Eiliselle suunniteltu turnaus jouduttiin kuitenkin siirtämään viikolla eteenpäin, sillä myrskytuuli ja räntäsade olisivat voineet viedä tapahtumasta hauskuuden. Toivottavasti ensi viikolla keli on jo parempi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliViisi kultaa eräläisille
Seuraava artikkeliMosa heräsi aurinkoon