Afganistanissa ja Libanonissa sotilaspastorina palvellut Heikki Arikka on uusi kirkkoherra

heikki arikka
Malmin seurakunta saa syksyllä uudeksi kirkkoherrakseen Heikki Arikan.

Malmin seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi viime tiistai-iltana seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi Heikki Arikan.

Heikki Arikalla on takanaan varsin laaja ja monipuolinen työkokemus sekä koti- että ulkomailta. Hän on toiminut seurakuntapastorina Raision seurakunnassa, kasvatuksen teologina ja keskusrekisterin johtajana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä, vs. kirkkoherrana Tallinnassa, siirtolaispastorina Tanskassa, puolustusvoimien palveluksessa Libanonissa ja Afganistanissa, suunnittelijana ja ministerin avustajana opetusministeriössä sekä johtavana nuorisosihteerinä Helsingin NMKY:ssä.

Parhaillaan hän toimii liike-elämän palveluksessa asiantuntijana Innofactor Oyj:ssä.

Malmin seurakuntaneuvosto asetti vaalin valmistelua varten työryhmän, johon nimettiin seurakuntaneuvoston jäsenet Tuula Pontela, pj, Laura Leipakka, Tuulikki Vuorinen ja Pekka Salomaa.

Seurakuntaneuvosto määritteli viranhoitoon tarvittavat erityiset tarpeet ja Malmille todettiin etsittävän kirkkoherraa, joka pystyy johtamaan innostavalla ja ennakkoluulottomalla otteella seurakuntaa muuttuvassa ja monimuotoisessa kaupunkiympäristössä.

Valmistelutyöryhmän haastattelun perusteella Heikki Arikalla oli selkeä kuva seurakuntatyöstä, sen mahdollisuuksista ja haasteista.

Johtamiskokemus oli hänellä hakijoiden joukosta vahvin ja hänellä on kokemusta isoista työyhteisöistä. Keskusrekisterin johtajana hänellä oli 35 alaista ja kasvatuksen teologina hänellä oli 22 alaista.

Haastattelussa Heikki Arikka oli tuonut esille osaamisensa talous- henkilöstö- ja muutosjohtamisessa erilaisten konkreettisten esimerkkien avulla.

Monikulttuurisuudesta ja erilaisista toimintaympäristöistä Heikki Arikka on saanut kokemusta työskennellessään Tanskassa, Virossa, Libanonissa ja Afganistanissa.

Valmistelutyöryhmän mukaan Heikki Arikalla on kyky verkostoitua erittäin hyvin ja samoin hänen sosiaalisen median ja viestinnän osaamisensa on hyvä.

Virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa. Seurakuntaneuvosto äänesti viime tiistai-iltana ehdokkaiden välillä. Heikki Arikka sai 13 ääntä, Anja Nurminen 3 ääntä ja Harri Palmu yhden äänen.

Kirkkoherran virka vapautuu 1.10.2016, jolloin nykyinen kirkkoherra Pertti Simola jää eläkkeelle.

Teija Loponen