Päiväkoti Siltamäki vaihtuu Vaskiniittyyn

päiväkoti siltamäki
Päiväkoti Siltamäen lopettamisesta on puhuttu jo pitkään. Näillä näkymin se tapahtuu syksyllä. Koko muun ostoskeskuksen tulevaisuudensuunnitelmat ovat yhä auki. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Siltamäen ostoskeskuksessa toimivaa päiväkoti Siltamäkeä on vuosien saatossa korjattu moneen kertaan varsinaista peruskorjausta siirtäen. Nyt peruskorjausta ei aiota edes tehdä.

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto on sitä mieltä, ettei vuonna 1972 tehtyjä tiloja kannata ruveta peruskorjaamaan.

Varhaiskasvatuslautakunta päätti hyväksyä viime kokouksessaan kiinteistöviraston tekemän tarveselvityksen, jossa päiväkoti Siltamäestä luovutaan, ja Suutarilan yläasteen entisen lukion tiloihin rakennetaan korvaava päiväkoti Vaskiniitty.

Päiväkoti Siltamäessä on 108 tilapaikkaa. Päiväkoti Vaskiniittyyn paikkoja tulee 115.

Lukiosiiven ensimmäiseen kerrokseen on tehty päiväkodin väistötilat jo aiemmin. Nuo tilat on tarkoitus parantaa ja muokata alle 3-vuotiaille sopiviksi. Toisen kerroksen luokkatiloihin on tarkoitus remontoida yli 3-vuotiaiden päiväkotitilat.

Päiväkodille varataan oma piha-alue, jota laajennetaan puiston puolelle sekä rakennetaan ulos uusi vaunu- ja leikkivälinevarasto sadekatoksineen.

Päiväkoti Vaskiniityn rakentaminen Suutarilan yläasteen siipirakennukseen maksaa liki 1,5 miljoonaa euroa. Muutostöiden arvioidaan olevan ohi kesällä 2016.

Varhaiskasvatusvirasto maksaa tiloista kiinteistövirastolle 18 942 euron kuukausivuokraa. Vuoden vuokra on 227 304 euroa. Yhtä tilapaikkaa kohti vuokra on 165 euroa kuukaudessa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKetkuja herroja ja pihatonttuja
Seuraava artikkeliSuuri marathontapahtuma täyttää Pukinmäen ja lähikadut