Uusin tutkimus: Yhä useampi kentän säilyttämisen kannalla

Näistä kannatusluvuista on tultu ylöspäin. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Enää 13 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista haluaa Malmille asuntoja.

MLY:n TNS Gallupilta tilaama kysely oli identtinen jatkotyö kesällä 2014 toteutetulle tutkimukselle. Enemmistö pääkaupunkiseudun kansalaisista haluaa säilyttää Malmin lentokenttänä kaikissa tapauksissa.

Mikäli kentälle suunnitellun asuntorakentamisen tarpeet voitaisiin ratkaista muutoin, 68 prosenttia vastaajista puoltaisi Malmilla ilmailua jatkossakin. Kaikkien mielipidetutkimusten mukaan ylivoimainen enemmistö Helsingin ja pääkaupunkiseudun asukkaista haluaa Malmin lentotoiminnan jatkuvan.

Mielipidemittauksen mukaan kaikkein vähiten kentän asuntorakentamisen kannalla on työväestö (8%). Lentotoiminnan säilyttämistä kannattavat pontevimmin yrittäjät (75%).

Mielipidekyselyn jälkeen Helsinki-Malmin lentoasema on ollut paljon julkisuudessa. Se on valittu Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon, ja kaupunginvaltuusto on tyrmännyt sen säilyttämistä ehdottaneen kuntalaisaloitteen.

-Olemme nyt saaneet erittäin runsaasti palautetta ja kannustusta Malmin lentotoiminnan säilyttämisen tueksi. Valtuuston on kuunneltava kansalaisia, painottaa Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n TNS Gallupilta tilaama kysely toteutettiin osana puhelinomnibus­tutkimusta 15.2.-1.4.2016 välisenä aikana. Malmin lentokenttää koskevat kysymykset esitettiin Uudellamaalla asuville 15–79-vuotiaille vastaajille. Yhteensä tehtiin 1023 haastattelua. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSuurseurajytky – rakkaat viholliset yhteen!
Seuraava artikkeliPiilikujan sauna lämpiää aurinkosähköllä