Tuomas Heiman ja Salla Vehma vuoden yrittäjät

vuoden yrittäjät
Tuomas Heiman ja Salla Vehma vastaanottivat viime tiistaina Malminseudun Yritysyhdistyksen puheenjohtaja Lisbet Sipilältä Vuoden yrittäjä –tunnustukseen liittyen kunniakirjan, kiertopalkinnon, pöytästandaarin ja kukat. KUVA TEIJA LOPONEN

Malminseudun Yritysyhdistys valitsi Vuoden malmilaisyrittäjiksi Terästarviketta pyörittävät sisarukset, Tuoman Heimanin ja Salla Vehman.

Terästarvike Oy on vuonna 1978 perustettu teräksien, metallien ja kiinnitystarvikkeiden tukkuliike. Yrityksen keskusvarasto sijaitsee Malmin kauppatiellä ja teräsvarasto sekä konepaja Tattarisuolla. Lisäksi uusi koneistamo avattiin viime kesänä Järvenpäähän. Aiemmin yritys toimi Pihlajistosta käsin.

Yrityksen perustaja Risto Heiman siirtyi muutama vuosi sitten sivuun hallituksen puheenjohtajan sekä toimitusjohtajan tontilta antaen johdon seuraavalle polvelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Salla Vehma ja toimitusjohtajaksi Tuomas Heiman.

Yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut alkuvuosien kolmesta työntekijästä yli neljäänkymmeneen. Terästarvikkeen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on kymmenisen prosenttia.

-Toimintamme keskeisimmät tuotteet ovat teräkset, metallit, kiinnitystarvikkeet sekä alihankintatuotteet, joiden saatavuuden ja laadun takaavat pitkäaikaiset suhteet toimittajiin Suomessa, Euroopassa ja Aasiassa. Lisäksi oma koneistamomme pystyy valmistamaan asiakkaan piirustusten mukaisia tuotteita vaativiinkin kohteisiin, kertoo Heiman.

Vuoden yrittäjiksi valintaa Heiman ja Vehma sanoivat arvostavansa kovasti ja kertoivat tunnustuksen tulleen täytenä yllätyksenä.

-Meillä valintaperusteina on yleensä ollut alueella toimimisen lisäksi yrityksen ikä, muiden yrittäjien sille osoittama arvostus ja hienoa on myös, jos kyseessä on perheyritys, taustoitti Malminseudun Yritysyhdistyksen puheenjohtaja Lisbet Sipilä puheenvuorossaan.

Palkitsemistilaisuudessa useampikin yrittäjä kehui Terästarvike Oy:n palvelutasoa ja sitä, että vaikka kyseessä onkin tukkuliike, saa sieltä apua pieniinkin tarpeisiin.

Malminseudun Yritysyhdistys ry perustettiin vuonna 1986 ajamaan Tattarisuon ja koko Koillis-Helsingin yrittäjien etua.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPalvelun iloa
Seuraava artikkeliJärjestöt vaativat palauttamaan yleiskaavan