Liikuntalautakunta nautti ja hikoili erityisjalkapalloilijoiden kanssa

erityisfutis
Alkuesittely ennen peliä. Keskellä liikuntalautakuntalaiset Sallamaari Muhonen, Hemppa Laaksonen ja Riku Ahola. kuva Arzu Caydam-Lehtonen

Arvokasta erityisnuorten harrastus- ja kasvatustyötä jo toistakymmentä vuotta tehneiltä Puistolan Urheilijoilta sekä Kontulan Urheilijoilta kävi kutsu kaikille Helsingin kaupunginvaltuustoryhmien puheenjohtajille lähettää edustajia tutustumaan ja viettämään puolitoistatuntinen erityisjalkapallojoukkueiden kanssa Myllypuron jalkapallohallin tekonurmella.

Luvassa oli ainutlaatuinen tilaisuus ja kokemus tutustua Arzu Caydam-Lehtosen, PuiU, ja Maarit Nopsasen, Kontu, luotsaamaan vapaaehtoistyöhön erityisjalkapallon parissa. PuiU:n ja Kontu:n erityisjalkapallojoukkueissa liikkuu lähes 70 osallistujaa, lapsista yli nelikymppisiin.

Pallomyllyssä vieraita odotti alkulämpöjä ottaen nelisenkymmentä innokasta nuorta. Kutsuttujen joukko kilpistyi liikuntalautakunnan nappulakenkäisiin jäseniin. Valmiina taistoon olivat puheenjohtaja Riku Ahola, vas, varapuheenjohtaja Heimo Laaksonen, kok,  sekä Sallamaari Muhonen, vihr. Laatu ja erikoisosaaminen korvasi määrän.

Ennen näytösotteluita Caydam-Lehtonen ja Nopsanen ilmaisivat lautakuntalaisille huolensa toimintansa turvaamiseksi jatkossakin muun muassa maksullisiksi muuttuneiden kenttämaksujen kanssa. Helpotusta toi kun ahkerat vetäjät saivat kuulla, että erityisryhmät samaistetaan hinnoittelussa lapsiin.

Oli pelaamisen aika. Ahola kaapattiin lujaa ja kovaa menevien vanhempien ”mestariliigalaisten” puolikentän peliin, PuiU:n joukkueeseen. Laaksonen ja Muhonen kävivät ”vahvistamaan” nuorempien ”pelikavereiden” matsissa PuiU:n joukkuetta Kontua vastaan.

Lautakuntalaisilla oli hauskaa ja märkää kummallakin areenalla. Hiki tuli jokaiselle. Laitalinkki Ahola keskittyi syöttelemään maalipaikkoja ja kehui jälkipalaverissa pelaajien tasoa. Laaksosen viraksi koitui maalivahdin tontti. Hiki tuli siinäkin ja 7 kertaa onnistuivat Kontu:n tytöt ja pojat toimittamaan pallon maaliin. Muhonen uurasti ansiokkaan innokkaasti ympäri kenttää, mutta matsin jälkeen oli hänelläkin hymy herkässä.

Futis sai Sallamaari Muhosesta myös uuden harrastajan. Laji kolahti. Ilmeisesti HIFK:n futisladyt ovat saamassa hänestä kiitollisen ja oppivaisen lisän porukkaansa.

PuiU ja Kontu ottavat joukkueihinsa lisää pelaajia, myös tyttöjä ja naisia, jalkapallotaustaa ei edellytetä. Mukaan pääsee ikään, vammaan tai asuinpaikkaan katsomatta. Lisätietoja saa seurojen verkkosivuilta.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliPoliitikot äänestivät 5-10 kuntalaisaloitteesta
Seuraava artikkeliLentokenttäaloite kaatui 55-29