Toiveita riittää

Ilman toivoa ei ole tulevaisuutta. Jokaisella meistä on toiveita oman henkilökohtaisen tulevaisuutemme suhteen, mutta myös laajemmin ja yhteisöllisemmin asuinalueemme ja ympäristömme tulevaisuutta ajatellen. Toiveet pysyvät toiveina, ellei niiden eteen tee mitään. Yksin tai isommallakaan joukolla ei aina toivottuja tuloksia toiveiden edistämiseksi saada, mutta jo yrittämisellä on suuri merkitys. Tapulikaupungissa on maauimalaa toivottu jo pitkään, mutta siellä se ei ole edistynyt. Nyt Jakomäessä on herätty toiveikkuuteen vanhojen hiekkakuoppien kunnostamisesta maauimalaksi, sillä naapurikunta Vantaa olisi halukas omalla puolellaan samaan. Toivotaan, että Helsingin kyltymätön asuntorakentamisen himo ei tätä maauimalahanketta estä.

Malmilaisilla riittää monenlaisia haaveita ja nyt näitä toiveita kerätään kokoon sen suhteen, minkälainen tapahtuma toukokuisesta kaupunginosapäivästä kehitettäisiin. Samaa asiaa käsitellään Puistolassa, jossa syyskuisia Puistola-päiviä ollaan uudistamassa entistä enemmän yhdessä suunnitelluksi ja toteutetuksi tapahtumaksi. Tavoitteena on löytää innostuneita tekijöitä ja ohjelman esittämiseen osallistujia, ei vain tapahtumaan paikalle saapuvia katsojia. Puistolassa haaveillaan myös niinkin arkisesta asiasta kuin aseman lipunmyyntiautomaatin avautumisesta. Lippujen ostaminen junasta on selvästi automaattia kalliimpaa ja siksi monen on vaikea käsittää, miksi automaatti on olemassa, mutta ei auki. Se joka viime vuoden puolella hajotti vanhan lippuautomaatin ryöstömielessä, aikaansai harmia monille satunnaisesti matkustaville. Uuden automaatin käyttöönotto tapahtunee vasta syksyllä.

Tänä sunnuntaina saadaan satunnaisten lumisateiden jälkeen taas uutta toivoa keväästä. Kesäajan alkaminen tarkoittaa paitsi melkoista kellon viisareiden siirtorumbaa, myös sitä, että kesän koittaminen on aina vain lähempänä. Ensimmäiset lumikellot ovat jo työntäneet kukkansa esille ja havujen alla näyttävät tulppaanitkin jo pienen häivähdyksen itsestään. Siitä se lähtee, toivo keväästä elää.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSairaala kaipaa korjausta
Seuraava artikkeliUhanalaisen lentokentän paneelissa monta pelastusideaa