Ile Vainion elämänmakuinen pääsiäiskonsertti

Ilkka Vainio haluaa tuoda valoa ja iloa ihmisten arkeen.

Ystävän risti –konserttien keskeisenä pohjana on tarina Ilkka Vainion ja Kari Tapion ystävyydestä. Tähän ystävyyteen pohjautuvat Vainion laulut ovat Pihlajamäen Lions clubin tämänvuotisen pääsiäiskonsertin aiheena.

Ystävän Risti -illat lähtivät käyntiin muutaman asiasta innostuneen papin aloitteesta. He olivat lukeneet Ilkka Vainion runokirjan ”Siivet musteessa” ja toivoivat kirkkokonsertteja Vainion lauluista.
Ensimmäiset konsertit pidettiin Mäntsälän seurakunnassa 2012 ja Kuopion Kirkkopäivillä kesällä 2013.

Näissä konserteissa tunnetut artistit esittivät Ilkka Vainion lauluja, ja hän itse kertoi esitysten välissä elämästään ja laulujensa tarinoista. Konserteista tuli suuri menestys, ja ne toivat kirkkoihin myös sellaisia kuulijoita, jotka eivät yleensä kirkossa käy.
–Ystävän Risti on elämänmakuinen konsertti, johon on helppo tulla. Lauluista ja kertomuksistani voi saada valoa ja iloa arkeen. Kerron mitä minulle ja ystävilleni on tapahtunut, huumoria unohtamatta, Ilkka Vainio kertoo.

– Olemme olleet otettuja, kun monet ovat käyneet useissa konserteissamme ja seuranneet meitä ympäri Suomea. Jokainen konsertti on erilainen, kahta samanlaista ei ole, hän muistuttaa.
Ilkan laulujen ja tarinoiden matkakumppanina Pihlajamäessä palmusunnuntaina on Jani Jalkanen, Kulkuriveli Jami & Hänen Orkesterinsa. He kaikki yhdessä takaavat, että edessä on tasokas ja lämmin konsertti-ilta.

Ilkka Vainion ja Kari Tapion ystävyyteen pohjautuu myös konsertin tunnuslaulu Ystävän risti.

Teija Loponen

Ystävän Risti –konsertti 20.3. klo 18 Pihlajamäen kirkossa. Tuotto alueen nuorisotyön tukemiseen.  Liput 18 e, ennakkoon kirkolta, Pihlajamäen kukkakaupasta ja tuntia ennen konserttia ovelta. Käteismaksu. Järj. Pihlajamäen Lions Club ja Malmin srk.

Edellinen artikkeliMalmilaisyrittäjät arvioivat kaupungin yrittäjäystävällisyyttä
Seuraava artikkeliSairaala kaipaa korjausta