Jo kolmas Rajat kiinni! -mielenilmaisu Erätiellä

Verkkosivuillaan aktivistit vaativat karateopetuksen lopettamista turvapaikanhakijoille ja yllyttävät boikotoimaan tapanilalaistoimijoita. RUUTUKAAPPAUS RAJAT KIINNI -KANSANLIIKKEEN SIVUSTOLTA

Rajat Kiinni! –aktivistit järjestävät Tapanilan Urheilukeskuksen vieressä huomenna mielenilmaisun turvapaikanhakijoille annettavaa karateopetusta vastaan.

Torstaina kello 18.30 Erätien urheilukeskuksen lähellä alkava mielenilmaisu on lajissaan kolmas. Järjestäjät ovat ilmoittaneet tapahtumasta poliisille. Aktivistien mukaan kyseessä on rauhanomainen, poliittisesti sitoutumaton, tunnukseton ja päihteetön tapahtuma.

– Pidämme Tapanilan mielenilmauksen kolmannen kerran, vaikka torstaina 25.2.2016 kello 18.45 Tapanilan Urheilukeskuksen vartijat keskeyttivät väkivalloin laillisen ja poliisin ohjeiden mukaisen rauhanomaisen mielenilmauksemme, kirjoittavat Rajat kiinni! –aktivistit medialle lähettämässään tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan vartijoiden voimankäytöstä on tehty ainakin kaksi rikosilmoitusta.

Aktivistit haluavat osoittaa jälleen kerran mieltään verovaroin turvapaikanhakijoille järjestettävää karateopetusta vastaan. Aktivistien mielestä vastuulliset karateohjaajat eivät opeta väkivaltarikollisen tai tuntemattoman taustan omaavia henkilöitä.

– Pidämme erityisen vastuuttomana, että kyseistä lähitaistelukoulutusta on usein annettu kriisialueilta tulleille taustoiltaan epämääräisille miespuolisille turvapaikanhakijoille. Toteamme myös, että monien ns. ”alaikäisten” turvapaikanhakijoiden todellista ikää muusta taustasta puhumattakaan ei ole luotettavasti vahvistettu, aktivistit huomauttavat.

He kehottavat osallistujia tuomaan mukanaan suomalaiskansallisia symboleja kuten Suomen lippuja.

Rajat kiinni! –aktivistit kehottavat kansalaisia kertomaan mielipiteensä suoraan tilat tarjoavalle Tapanilan Urheilukeskukselle, kurssit järjestävälle Tapanilan Erä ry:lle ja rahoituksen kanavoivalle Luona Oy:lle.

– Suora kansalaistoiminta voi vaikuttaa nopeasti. Kansalaisten yhteydenotot johtivat esimerkiksi nuorten turvapaikanhakijoiden päivittäisen vapaaehtoistyön lopettamiseen mikkeliläisissä päiväkodeissa, he tiedottavat.
Aktivistit vastustavat avoimien rajojen politiikkaa ja vaativat turvapaikanhakijoiden välitöntä palauttamista turvallisiin maihin kuten Ruotsiin.

– Todettakoon, ettei Ruotsissa ketään vainota. Sieltä on tultu Suomeen korkeamman elintason ja löysemmän palautuskäytännön toivossa, aktivistit uskovat.
He vaativat, että apu on keskitettävä lähtömaiden läheisyydessä sijaitseville pakolaisleireille, joissa heidän mukaansa ovat ne eniten kärsivät naiset ja lapset.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLentokentästä liikunta- ja virkistyskeskittymä?
Seuraava artikkeliTaidetalon lukuja avattiin lautakunnassa