Räppiriimejä ja nuorta energiaa

Anton on ollut mukana toteuttamassa paikallisten räp-artistien musatapahtumaa Malmitalolla. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmitalon salin valtaavat huomenna nuoret. Pääasiallisesti paikalliset rap-artistit esiintyvät Pulssin tarjoamassa Rhymes and Flows 2- rapmusiikkitapahtumassa.

Ratakakaroiden Anton on yksi tapahtuman järjestäjistä.
-Pari vuotta sitten olin ensimmäistä kertaa järjestämässä mielekästä tekemistä nuorille talvilomalle. Artistejahan täällä riittää ja on yhtä lailla heidän etunsa päästä esiintymään kuin kuulijoiden heitä kuulemaan. On tosi tärkeää tarjota vaihtoehtoa ulkona notkumiselle ja riehumiselle, tai sohvalla makaamiselle, Anton tuumaa.

Illan artistit on koottu kasaan pitkälti facebookin kautta kutsumalla.
-Sitä kautta pääsi klikille ja suurin osa innostui heti mukaan, Anton kiittelee.

Musatapahtuman järjestäminen vie viikkoja ja artistikyselyt tehdään jo kuukausia aiemmin. Sen jälkeen on monta muuta käytännön järjestelyihin liittyvää asiaa, ennen kuin tapahtuma on valmis.
-Mielelläni olen mukana näin hyvässä hommassa, nuoret pitää saada oikeille raiteille, räppäri tuumii ja kiittelee Operaatio Pulssin runsasta antia talvilomaa viettäville.

Suutarilalaisen Antonin oma kokoonpano on nykyään Ratakakarat (Sahis & Eiwiii). Duo tunnetaan paremmin rap yhtyeestä New Generation MCS, jonka kolmas jäsen Tom Mikael esiintyy nykyään soolona. Ratakakaroiden musiikki on klassista underground rap/Hip-hoppia ja aiheet biiseissä ovat monipuolisia. Tyylissä kuulee myös laulua luomassa enemmän fiilistä ja värikkyyttä biiseihin.
-Aloin itse riimitellä räppiä 2010 ja olemme varsin itseoppineita, vaikka nykyään on kyllä halukkaille tarjolla räppipajojakin riimittelyn oppimiseen. Meidän sanoitukset pulppuavat elämänkokemuksesta, tavoitteena on esittää biisejä, joihin kuulijat voivat samaistua. Se luo silloin myös hyvän fiiliksen keikoille.

Anton toteaa, että hyvien aiheiden keksiminen ja aiheessa pysyminen ovat vaikeimpia, riimittelysuonen on sykittävä, jotta hyvää tulosta syntyy. Biittejä harjoitellaan paljon, sekä kotona, että mahdollisuuksien joka torstai Pukinmäen nuorisotalolla.
-Stagelle nouseminen jännittää aina ensin, mutta heti ekat biitit saa hyvän fiiliksen aikaan ja kun se tarttuu yleisöön, on esiintyminen nastaa. Jokaisen pitäisi pitää kiinni haaveistaan ja tarttua niihin. Ei mekään tätä koko ikäämme varmaan tehdä, mutta juuri nyt tämä on sitä mitä me halutaan. Olisi mahtavaa, jos pyydettäisiin levyttämään ja isommille keikoille, mutta mitään ei saa, ellei yritä ja pienestä on lähdettävä liikkeelle, Anton tietää.

Nuoren miehen mottona on Kokemus on opetus ja opetus on kovetus. Se viesti löytyy yhdestä Ratakakaroiden biisistäkin.

Rhymes and Flows 2- rapmusiikkitapahtuma Malmitalolla torstaina 25.2. kello 18 -21.30, esiintymässä Ratakakarat, Tom Mikael, Emily Que sekä Dilemma, TBR ja Taponen & Asikanius. Paikallisten nuorten aikuisten suunnitteleman ja toteuttaman tapahtuman tukena Operaatio Pulssi.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin lentokentästä toiseksi eniten muistutuksia
Seuraava artikkeliErälle kovan illan pinnat Raumalta