Tekemisen riemua

Yhdessä tekeminen on hauskaa. Se, että samalla pystyy auttamaan, on kuin kirsikka kakun päällä. Puistolan kirjasto täytti juuri 70 vuotta. Juhlia vietettiin useampanakin päivänä ja niitä järjestämässä ja ohjelmaa esittämässä oli mukana vapaaehtoisesti useita alueen ihmisiä. Niin aikuisia kuin lapsiakin. Kirjaston henkilökunta oli mielissään saamastaan avusta, sillä pienellä porukalla ei isojen tapahtumien järjestäminen tahdo onnistua. Puistola on hyvä esimerkki siitä, kuinka kirjasto voi saavuttaa kaikkien yhteisen olohuoneen viran. Siitä on tullut paikka, jossa viihdytään yhdessä ja ollaan valmiita kimpassa tekemään asioita kaikkien yhteiseksi iloksi ja hyväksi. Ja yhdessä tekemisestä hyötyvät aivan kaikki osapuolet.

Mainiota yhteishenkeä ja auttamisen halua koettiin myös Tattarisuolla, jossa Puistolan Urheilijoiden kuplahallin pystyttämisessä tarvittiin ja saatiin apua. Vapaaehtoisia riitti paukkupakkasista huolimatta. Aivan oman mausteensa auttamiseen antaa se, kun apua tarjoavat myös paikalliset yrittäjät, korvauksetta. Tattarisuon kuplahallin kaltainen hanke vaatii tekijöiltään pitkää pinnaa, vahvaa uskoa ja halua onnistua. Niitä kun riittää on mainiot edellytykset onnistumiseen. Ja siltä se myös näyttää Tattarisuon hallin kohdalla, jolle tuntuu riittävän käyttäjiä lähes yhtä paljon kuin vuoroja on tarjolla.

Tulevana viikonloppuna kierretään Malmia ristiin rastiin eri järjestöjen ja yhdistysten synnyttämässä tapahtumassa. Tällä kertaa Malmin rasteilla on mukana myös kaupunkisuunnitteluvirasto keräämässä mielipiteitä. Yhdistysten rasteilla voi tutustua niiden toimintaan ja löytää uuden harrastuksen itselleen. Pisteitä kiertämällä pääsee oppimaan uusia asioita ja esimerkiksi testaamaan alkusammutusta VPK:lla ja rentoutumista työväenopistolla. Rasteilla saattaa tulla käydyksi sellaisissakin paikoissa, joista ei ole ennen kuullutkaan ja tutustuu uusiin ihmisiin. Aikaakin voi käyttää juuri sen verran kuin itsellä sattuu lauantaina olemaan. Etenkin uusille asukkaille Malmi ja sen toimijat tulevat  rastien kautta mukavasti tutummaksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliIlmanlaadun mittausasema ei kyttää omakotiasukasta
Seuraava artikkeliTurvapaikanhakijat tatamilla Tapanilassa