Tattarisuon kuplahalli liikuttaa jo iloisesti

Tattarisuon kuplaliikuntahalli on merkittävä parannus lasten ja nuorten jalkapallo-olosuhteiden kehityspolulla Koillis-Helsingissä. Hankkeen isä Timo Bengsillä voi jo huokaista helpotuksesta. Kuva Heimo Laaksonen

Nuorisoasiankeskuksen Tattarisuon Liikennekoulutuskeskuksella on nyt talvista imua. Ei haittaa, vaikka lunta pyryttää ja maisema on valkea. Edessä erottuu vuoden kovina alkupäivinä pystyyn talkoiltu ja puhallettu Tattarisuon liikuntahalli.

Kuplahallin pyöröovien takaa avautuu kesäinen vihermaisema. Jalkapallojuniorit ovat päässeet talviselle ihannelaitumelle, keinonurmelle, harjoittelemaan kuningasjalkapallon saloja ja kikkoja. Iloista menoa tarkkailee onnellinen mies, Puistolan Urheilijoiden ja itsensä puolesta parisen vuotta Tattarisuolle hallihanketta unelmoinut ja toteuttanut Timo Bengs.

Upouusi halli, mitoiltaan 40×70 metriä, palvelee maaliskuun loppuun PuiU:n, MPS:n, IHK:n ja Gnistanin jalkapalloilijoita. Hyvältä näyttää, käyttövuorotkin ovat menneet hyvin kaupaksi, tosin haja-aikojakin löytyy vielä.

Takana ovat hallin kiperät pystytyshetket. Tosi talvi tuli silloin kuin ei olisi tarvinnut. Elohopea rojahti 25 miinusasteen paikkeille ja ohjelmassa oli kuplahallin 285:n pultin ruuvaamiset. Se söi näppejä ja ruuvaimien tehoja. Ja kun tästä, kiitos lukuisen talkoolaisten, oli selvitty, niin kenttäalueelle levitetty kuplakangas sai niskaansa talven ensimmäisen ja kunnollisen lumimyräkän.
-Onneksi saimme tänne silloin paljon porukkaa ja käsiä. Paikalla oli ainakin 50 talkoolaista puskemassa lumia. Kyllä täytyy lämpimän nöyrästi kiittää kaikkia junioreiden vanhempia ja muita vapaaehtoisia, jotka uhrasivat aikansa ja voimansa hallimme pystyttämiseksi, kiittelee Timo Bengs.

Hallijuhdan olo on nyt kepeä, kun on päästy maaliin. Bengs on mielissään hyvästä yhteistyöstä, jota on saanut tehdä kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen, Liikuntaviraston, eri rakennusviranomaisten, jalkapalloväen ja läheisyydessä olevien Tattarisuon yritysten kanssa. Kaikki ovat suhtautuneet hienosti hallihankkeeseen ja tarjonneet apuaan eri käytännön ongelmiin.

Erityisesti Timo Bengsiä lämmittää hallin yhteistyö Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa valituissa yläkouluissa liikuntaluokkia urheileville nuorille. Puistolan peruskoulu kuuluu tähän toimintaan, ja näin koulun oppilaat voivat suorittaa aamuiset jalkapallotreenit läheisessä Tattarisuon liikuntahallissa.

Tattarisuon Liikuntahalli nostaa alueen käyttöasteen aivan uudelle tasolle. Nykyinen Liikennekoulutuskeskuksen alueen vuotuinen noin 4000 kävijämäärä tulee jatkossa harppaamaan yli 25.000 kävijän.

Heimo Laaksonen  

Edellinen artikkeliYleiskaavasta monta huolta ja puolta
Seuraava artikkeliViikin uusi nuorisotalo avataan pian