Posti siirteli laatikoita kaikessa hiljaisuudessa

Malmin lakkautetun postin aidassa ollut sininen kirjelaatikko on tuotu Novan eteen. Suutarilassa laatikko on siirtynyt noin puolen kilometrin päähän vanhalta paikaltaan Penttilänaukiolta. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Lukijat ovat ihmeissään Suutarilassa ja Malmilla. Molemmissa paikoissa on kadonnut postin kirjelaatikko tutulta paikaltaan.

Suutarilassa kirjelaatikko on hävinnyt Pentilänaukiolta, jossa laatikko on ollut entisen Penttilän kioskin, nykyisen ravintolan seinässä ainakin tämän vuosituhannen ajan.
– Nyt se on hävinnyt eikä ole edes mitään ilmoitusta, tuleeko takaisin tai missä on lähin seuraava postilaatikko, kummeksuu asukas ja pyytää paikallislehdeltä juttua, jotta asia selviäisi.
– Kiinnostaa varmasti koko Suutarilaa, kun yhtäkkiä koko seudun ainoa postin palautuspiste katoaa ilman varoituksia.

Yhtä ihmeissään ollaan Ala-Malmilla, jossa entisen postitalon vieressä turhaan pyörähtänyt koillishelsinkiläisyrittäjä haikailee bussipysäkkien puolen raja-aitaan kiinnitetyn sinisen kirjelaatikon perään. Aiemmin tyhjennetty keltainen laatikko oli paikallaan, mutta se ei ilta kuuden jälkeen laatikolla ollutta yrittäjää lohduttanut, kun kirjeet oli tarkoitus saada vielä saman illan lajitteluun.

Posti Group Oyj:n viestintäpäällikkö Liisa Hertz lupaa ottaa selvää, mistä on kyse. Hertziltä tulee tieto, että kirjelaatikoita ei ole vähennetty, vaan ne on siirretty vilkkaammille paikoille.
– Suutarilan Penttilänaukion kirjelaatikko on siirretty Siwan yhteyteen, osoitteeseen Tapulikaupungintie 39. Malmin posti muutti Malmin K-citymarkettiin ja myös myöhemmin tyhjennettävä kirjelaatikko siirrettiin kauppakeskus Novan eteen, viestittää Liisa Hertz.

Muihin Koillis-Helsingin kirjelaatikoihin yhtiössä ei ole kajottu.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliUutta ja uudistamista
Seuraava artikkeliAsukkaat muurasivat jäätiilistä kantaa ottavan Kapuntalon