Erä korkkasi uuden vuoden voitolla

Tuomas Iiskola, 19, palkittiin Erän parhaana Oulua vastaan. Erityisen herkun Iiskola tarjosi toisen erän viime sekunneilla syöttäessään pallon 4-2 maalin tehneelle Mikko Jolmalle. KUVA TAPANILAN ERÄ

Tapanilan Erä tuuppasi viime lauantaina kotikentällään uuden vuoden mehevästi käyntiin. Oulun Luistinseura koki pitkän ja turhan pelireissun, kun Erä korjasi potin maalein 9-7.

Kevätkauden sarja-avauksen kaksi ensi erää oli miltei kotijoukkueen näytöstä, vaikka maaleja ei roppakaupalla syntynytkään. Kolmanteen erään lähdettiin Erän 4-2 johdossa. Erä maalarit olivat Tuomas Iiskola, Riku Holopainen, Tuure Ailio ja Mikko Jolma.

Tosiaan, kolmannessa erässä OLS otti homman komentoonsa. Se tuli nopeasti takaa ja rinnalle, 4-4 tasatilanteeseen. Mosalaisetkin havahtuivat häkkien tekoon. Tommi Rosendahl palautti kaapin paikan tehden eräjohdoksi 5-4. Mutta Rotuaarin poijaat tasoittivat nopeasti. Oli Tomi Palinin vuoro viedä Erä 6-5 johtoon, jonka OLS sirklasi seuraavassa vaihdossa 6-6 tasuriksi.

Huh, huh, jopas meni tiukaksi. Onneksi valmennus herätti penkiltä Perttu Puskan. Uutta virtaa saanut Tupla-pelaaja tuli nimensä mukaisesti ajassa 56.54 puskista ja tekaisi Tommi Aron syötöstä 7-6 johtomaalin. Tämän jälkeen ei oululaisten päitä paleltanut. He pelasivat pitkät ajat riskillä ilman maalivahtia. Tämän shown aikana Tommi Rosendahl ja Lauri Kapanen sihtasivat reikäpallon tyhjään OLS-pömpeliin. Vieraat onnistuivat myös kerran maalinteossa ottelun viime sekunneilla. Näin koko maalinäytös päättyi Erän 9-7 voittoon.

Erä on nyt sarjataulukossa 19 pisteellä kuudes, seuraavana on pinnan vähemmän omaava OLS. Tästä on hyvä jatkaa runkosarjaa tähtäimenä hyvä sijoitus 8 parhaan joukossa, josta porukasta setvitään kevään pudotuspeleissä Suomen mestari ja muut mitalisijat. Nyt perjantaina 15.1. klo 18.30 Erä ottaa Espoon Otahallissa mittaa Indiansista. Kotiottelua saadaan odottaa 27.1. asti, jolloin viime vuoden Suomen mestari SPV saapuu Erän vieraaksi Vantaan Energia areenalle.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSusi puhuu Tapanilassa
Seuraava artikkeliLausunto: Yleiskaavan vaikutuksia vaikea ennustaa