Jäälinna saa toisen mahdollisuuden

Jäälinnaidean isä, Esa Heiskanen kertoi Kapuntalon yhteisrakentamisesta viime talven Lähitiedossa. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

– Maitopurkit täyteen vettä ja ulos jäätymään! Ja jos elintarvikevärejä on, niin sekaan vaan.

Näin kannustaa tapaninvainiolainen Esa Heiskanen Tapaninvainion Jäälinna –ryhmän sivulla Facebookissa.
Perheenisä Heiskanen polkaisi jo viime talvena käyntiin sisäisessä pikkupojassaan syntyneen ajatuksen, että Tapaninvainion Uimarannantien ja Rasinkujan tyhjälle tontille rakennetaan kaikkien tapaninvainiolaisten voimin jäälinna.

Ja koska rakennuspaikkana on tapaninvainiolaisille tärkeä y-tontti, jolle on vuosikausia turhaan toivottu asukkaita palvelevaa Kapuntaloa, ajatteli Heiskanen toteuttaa taloidean jäisistä elementeistä.

Sana levisi, ja moni alkoi innolla kerätä maito- ja mehupurkkeja, joissa oli tarkoitus tehdä jäätiiliä. Viime talvi teki kuitenkin tepposet, eikä tölkkejä saatu jäädytettyä leudon ilman takia ja koko idea vesittyi.

Reilu viikko sitten joulun jälkeen kelit alkoivat kylmetä, ja 28. joulukuuta Heiskanen teki testin.
– Moi kaikki! Lykkäsin eilen illalla kasin aikaan 1,5 litran maitotölkin täynnä vettä ulos ja aamulla se oli jo läpijäätynyt, Heiskanen ilmoitti ja lupasi laittaa nettiin äänestyksen rakentamispäivästä.

Lue lisää: Esa Heiskanen keksi jäätävän idean (ilm. 5.2.2015)

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliErän naisilla kirittävää uuteen vuoteen
Seuraava artikkeliUutta ja uudistamista