Teerisuontielle nousee yli 20 miljoonan vuokrayhtiö

Suunnitelmien mukaan rakennustöiden on ajateltu alkavan elo-syyskuussa 2016. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Rakennusosakeyhtiö Hartelan esittämä 17 598 000 euron verollinen hinta osoittautui edullisimmaksi tarjouskilpailussa, jossa Helsingin kaupunki on etsinyt rakentajaa Teerisuontien tuleville vuokra-asunnoille ja myymälätilalle.

Kun kuluihin lisätään parvekelasituksen ja julkisivujen elävöittämiskustannusten lisäksi liittymismaksut ja rakennusaikainen tontinvuokra, muodostuu Teerisuontie 27 ja Huopanaulankatu 10 tonteille nousevan kerrostalokiinteistön hankinta-arvoksi 20 458 253 euroa. Per hyötyneliömetri se tekee 3 695 euroa.
Kerrostalotonteille tulee 89 kaupungin vuokra-asuntoa. Heka Malmi Teerisuontie 27 -nimisen yhtiön asuntojen keskipinta-ala on 58 asuinneliömetriä. Myymälätilaa on noin 363 neliömetriä.

Tarjouskilpailu kiinnosti vain kahta mukaan kutsuttua yhtiötä, Hartelaa ja Skanskaa. Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT) oli pyytänyt urakkatarjouksia myös Lujatalolta, Firalta ja Uudenmaan Mestari-Rakentajilta.

Urakkakilpailusta puuttui parvekkeiden lasitustyö, josta on sovittu myöhemmin. Tästä lisätyöstä Hartela tulee saamaan noin 200 000 euroa. Lisäksi yhtiölle maksetaan julkisivujen elävöittämisestä enintään 246 800 euroa. Elävöittämistä on edellyttänyt urakkalaskennan aikana kaupunkikuvaneuvottelukunta.
Kohteen luonnospiirustukset on tehnyt Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

Pirjo Pihlajamaa