Teatteri yhdistyy Malmitalossa tanssiin ja musiikkiin

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran Juhlat aloittaa kevään teatteriesitykset. KUVA MITRO HÄRKÖNEN

Kevään teatteriesitykset  Malmitalossa sisältävät kaikki paljon musiikkia. Esittäjinä on niin ammattilaisia kuin opiskelijoitakin.

Vuoden ensimmäinen teatteriesitys tarjoaa Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran yhteisen, aivan uudenlaisen teoksen ”Juhlat – kaivinkonekeisarin 60-vuotispäivät”. Siinä yhdistyvät konsertti ja teatteriesitys. Suomen ahkerin yrittäjä, kaivinkonekeisari Matti Holma täyttää 60 vuotta ja näytelmä pohjautuu syntymäpäiväjuhlan viettoon huipentuen big bandin konserttiin.

Tanssiteatteri Tsuumi tuo Malmitalon näyttämölle helmikuussa tragikoomisen teoksen ”Kake – Tiellä tähtiin”, jonka keskiössä on iskelmäyhtye Kake ja sen matka kohti kansainvälistä kuuluisuutta. Esitys on mielenkiintoinen sekoitus tanssia, teatteria, musiikkia ja 80-luvun aikalaisrunoutta.  Suomalaiset iskelmät ja tutut tangot soivat esityksessä uudelleen käsiteltynä.  Kaikki esiintyjät tanssivat, laulavat, näyttelevät ja soittavat itse bändissä. Esityksen jälkeen pääsee aulassa pyörähtelemään Finnhits-tanssien pyörteissä.

Maaliskuun antina nähdään ”Näyttelijätär – Ritva Oksanen 50 vuotta näyttämöllä”. Pedro Hietanen musisoi flyygelin takana ja upeaakin upeampi Ritva Oksanen muistelee erilaisia roolihahmojaan viidenkymmenen vuoden pituiselta monipuoliselta teatteriuraltaan. Ritva Oksanen päästää taiteilijajuhlanäytelmässään katsojan kurkistamaan näyttelijäntyön ytimeen.
Maria Laura Baccarinin ja Régis Hubyn konsertti ”Gaber, io e le cose” huhtikuussa sisältää niin paljon intensiivistä teatterinomaista laulua ja runonlausuntaa, että se voi hyvinkin kiinnostaa myös teatteriyleisöä, vaikkei varsinaisesti teatteria olekaan. Italialainen laulaja/näyttelijä Maria Laura Baccarini tulkitsee esityksessä Gaberin runoutta ainutlaatuisen syvällisesti.

Kevätkauden päätökseksi Sibelius-lukion oppilaat esittävät tanssi- ja musiikkiteatteriesityksen nimeltä ”Hilkka P. Goes Metsä”. Teoksessa pohditaan tanssin ja musiikin keinoin nuoren suhdetta ympäröivään maailmaan kuudenkymmenen esiintyjän voimin.

Tarkemmat tiedot kaikista esityksistä löytyvät Malmitalon nettisivuilta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTeerisuontielle nousee yli 20 miljoonan vuokrayhtiö
Seuraava artikkeliTurhia tapoja