Saadia Radouai on Vuoden kaupunkilainen 2015

Saadia Radouai (vas.) auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan ja pärjäämään suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän opettaa maahanmuuttajille muun muassa suomen kieltä.

Saadia Radouai on valittu Vuoden kaupunkilaiseksi 2015. Valinnan on tehnyt Kaupunkitoimittajien yhdistys.

Radouai on perustanut Al-Birr Lähimmäisapu-yhdistyksen Malmille vuonna 2014.
Yhdistys toimii naisvoimin ilman rahallista tukea Helsingin kaupungilta tai muilta yhteisöiltä Yusuf Islamic Centerin tiloissa Soidinkujalla ilman vuokraa.
Saadia Radouai haluaa, että maahanmuuttajia autetaan Suomeen kotoutumisessa. Yli 20 vuotta sitten Marokosta Suomeen muuttaneella Radouailla on omakohtaisia kokemuksia maahanmuuttajan arjesta, jossa on epäselvää, miten yhteiskunta toimii.

Hänen perustamansa yhdistys antaa vertaistukea maahanmuuttajanaisille ja –miehille, tarjoaa suomen kielen opetusta sitä tarvitseville ja opettaa maahanmuuttajille suomalaisen yhteiskunnan toimintatapoja.

Vapaaehtoisopettajia on yhteensä 14. Opettajat opettavat maahanmuuttajille esimerkiksi sen, kuinka täytetään Kelan tai sosiaalitoimiston lomake.
Yhdistyksen toimintaan osallistuu 300-400 maahanmuuttajaa. Vertaistuki on tärkeää etenkin naisille, joiden on vaikea uskaltautua ulos kodistaan.

Kaupunkitoimittajien yhdistys valitsee Vuoden kaupunkilaiseksi ihmisiä, jotka haluavat pyyteettömästi parantaa ihmisten hyvinvointia.
Saadia Radouai on 19. Vuoden kaupunkilainen –nimityksen saanut henkilö. Viime vuonna valinta osui someryhmä Lisää kaupunkia Helsinkiin perustajajäsen Mikko Särelään.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman maita tutkitaan
Seuraava artikkeliKatutaidekontit odottavat maalareita ja sijoitusehdotuksia