Jatkoaikatappiosta opiksi iloiseen jatkoaikavoittoon

Erän Tommi Aro, 10, oli voiton takuumies Tampereella. Saldona ottelun voittomaali ja kaksi maalisyöttöä. KUVA SALIBANDYLIIGA

Tapanilan Erä tarjosi perjantaina kotikentällään parasta osaamistaan. Ei riittänyt, vierailija Oilers kuittasi jatkoaikavoiton 4-5. Sunnuntaina Tampereella Erä heräsi päätöserässä kiriin, joka johti jatkoajalla 6-7 voittoon Kooveesta.

Erä ja Oilers eivät pettäneet 1137 katsojaa. Joukkueet pistivät koko ottelun parastaan parketille. Oli vauhtia ja tilanteita. Kotijoukkue Erä voitti avauserän 2-1 ja toinen päättyi 2-2. Näin päätöserään lähdettiin Erän 4-3 johdossa.

Kolmannessa erässä vain Oilers onnistui maalinteossa, kerran. Edessä oli jatkoaika, jossa Oilers sai rangaistuslaukauksen. Espoon rankkarikunkku Oscar Hänninen ei epäonnistunut, vaan sinetöi vieraille 4-5 voiton tuikkaamalla pallon Erä-vahti Markus Laakson kainalon alta maaliin.

Etenkin avauserässä mosalaiset olisivat voineet edetä pitkälle karkumatkalle ilman ottelussa parhaana palkittua Oilersin maalivahti Joonas Kaltiaista, joka yltyi mahtaviin pelastuksiin. Kuvaavaa on, että Kaltiainen torjui ottelussa peräti 35 kertaa, Erän Laakso vain 14 kertaa.

Sunnuntaina Erä pääsi joulutauolle. Urakkana oli vain ensin voittaa Tampereella Koovee. Ei hyvältä näyttänyt joululomalle pääsy iloisin mielin. Kaksi ensimmäistä erää meni täysin vihkoon, Erä oli hampaattoman surkea. Ennen päätöserää isäntä Koovee juhli 5-2 asemissa.

Mutta sitten Erä löysi tasonsa. Syy myönteiseen heräämiseen saattoi olla myös valmennuksen kentällisten muovaus viimeisellä tauolla. Jahdin aloitti laatikkoon päässyt Tomi Palin, joka ensivaihdossaan kavensi luvuiksi 3-5. Jatkoa seurasi kokemuksen avulla. Pitkäaikaiset eräsoturit Tommi Aro, Lauri Kapanen ja Jussi Kosola sipaisivat maalin mieheen. Kotijoukkue Koovee tyytyi yhteen täysosumaan päätöserässä. Näin Erä venyi ja vei ottelun 5 minuutin jatkoajalle. Sankariksi nousi Tommi Aro pyyhkäisten Kapasen syötöstä ottelun päättäneen ja Erälle voiton tuoneen 6-7 maalin.

Erä sulattelee kinkkua ja harjoittelee joulujen välipäivät. Seuraava liigapeli Vantaan Energia areenalla on vasta lauantaina 9.1. kello 17  vastustajana oululainen OLS.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKatutaidekontit odottavat maalareita ja sijoitusehdotuksia
Seuraava artikkeliTeerisuontielle nousee yli 20 miljoonan vuokrayhtiö