Palloliiton joulujuhlassa sateli tunnustuksia Koilliseen

Emeritus-urheilutoimittaja Timo Huotinen on koko ikänsä tehnyt pyyteetöntä vapaaehtoistyötä. Nyt tuli arvostettu tunnustus mittavasta työstä. Kuva Teija Loponen

Palloliiton Helsingin piiri päätteli kuluvaa vuotta perinteisten iloisten pikkujoulujen merkeissä. Paikkana oli jouluiseen hämyyn sonnustautunut piiritoimisto. Rennon illanvieton arvokkain osio oli vuotuisten tunnusten jako, joista melkoinen osa kohdistui koillishelsinkiläisille jalkapalloihmisille.

Heti alkuun juhlaväki sai kuulla Esko Mannisen suulla johdantopuheen illan komeimman pokaalin, tänä vuonna edesmenneen kunniapuheenjohtaja Max Westerbergin pelaajapalkinnon luovuttamisesta viikkiläiselle Timo Huotiselle. Perusteet olivat vankat, Huotinen on vuosikymmenet tehnyt vapaaehtoistyötä jalkapalloseura Kiffenin eteen. Erityinen painoarvo Westerbergin palkinnon saantiin oli Timo Huotisen vuosikausia jatkunut työ Kunnossa kaiken ikää -toiminnan eteen. Hän on esimerkiksi järjestänyt ja kantanut päävastuun useista ikämiesturnauksista viime vuosina.

Tapaninkylän futisprofessori Markku Kanervasta tuli tilaisuudessa pronssisen ansiolevy 362:n omistaja. ”Rive” Kanerva otti Suomen huuhkajamaajoukkueen valmennusvastuun EM-karsintojen loppupuolella ja johti joukkueen hienosti karsintojen loppuun niin tuloksellisesti kuin pelillisesti. Kanerva jatkaa vuoden vaihteen jälkeen Suomen miesmaajoukkueen valmennusryhmässä.

Pallokerho-35 palkittiin myös pronssisella ansiolevykkeellä työstä sekä kentällä että seurahallinnossa. Se on vahvistanut asemaansa yhtenä helsinkiläisen juniorifutiksen kärkiseuroista. Erityisen merkittävää on pihlajamäkeläisseuran panostus ollut tyttöfutikseen.

Jyrki Saulo on tänä vuonna hienon kauden toteuttaneen Malmin Palloseuran puheenjohtaja. Saulo vastaanotti ansiolevykkeen, jonka yhtenä perusteena oli hänen viime kesäinen tasavuosimerkkipäivänsä.

”Virallisen raudan” lisäksi Helsingin piiri kokoaa vuosittain seuratoimija all stars -joukkueen. Valitut valjastettiin nimikirjoituksin ryyditetyillä Suomen maajoukkueen pelipaidoilla.
Heimo ”Hemppa” Laaksonen sai kunnian pokata häntä kovasti ilahduttanut tunnustus. Luovutusperusteena oli muun muassa, että Laaksonen on tehnyt koko kauden ajan hienoa työtä kirjoittaen Koillis-Helsingin Lähitietoon MPS:n, PuiU:n, Malmin Ponnistajien ja Atletico Malmin edesottamuksista Kolmosessa. Kirjoittamisella Hemppa on tuonut joukkueet ihmisten tietoon ja yleisö on löytänyt hyvin paikan päälle seuraamaan joukkueiden otteluja. Esimerkiksi elokuussa pelattu derby MPS – PuiU keräsi huikeat 400 katsojaa kentän ympärille.
Liikuntaviraston liikuntapaikkamestari Tapio Haimilahti oli yksi seitsemästä all stars Suomi-paidan saajasta. Hänen vastuullaan ovat olleet Ala-Malmin, Pukinmäen ja Siltamäen kentät, joista kauden aikana on saatu paljon hyvää palautetta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmilta Senegaliin kummilapsia tapaamaan
Seuraava artikkeliHyvää Joulua!