Johanniitat auttoi Malmin alueen lapsiperheitä

Mia Schauman (vas.) kävi kiittämässä Malmin Citymarketin Maria Ruokokoskea ja Jyrki Rantaa keräykseen osallistumisesta. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Johanniitat on yksi maailman suurimmista vapaaehtoisista avustusjärjestöistä. Suomeen vuonna 2010 perustettu Johanniittain apu ry on koko toimintansa ajan järjestänyt joulukeräyksen, josta saadut varat on lahjoitettu Malmin alueen vähävaraisille lapsiperheille.

Yhdistyksen projektivastaava Mia Schauman on ottanut keräysvastuun harteilleen tänä vuonna. Homma ei ole ollut helppo, mutta lopputuloksesta on tullut upea.

Vapaaehtoisten sitkeyden ansiosta Johanniittain apu sai kokoon 10 500 euron edestä ruokalahjakortteja. Ne on nyt luovutettu Malmin sosiaalitoimistolle edelleen jaettavaksi. Jokainen perhe saa 50 euron arvoisen joulutervehdyksen, joten kaikkiaan keräys auttaa yli 200 lapsiperhettä.

– Sosiaalitoimesta saamamme tiedon mukaan Malmin alueella on eniten apua tarvitsevia. Malmin alueen asiakkaana on 850 lasta joilla perhe on avustuksen tarpeessa, kertoo Mia Schauman.

Viime kuukaudet hän on lähettänyt sähköposteja ja soittanut lukuisia kertoja eri yrityksille. Kerääminen ei ole ollut todellakaan helppoa.

– Yritykset saavat paljon soittoja ja monilla on jo avustuskanavat. Puhelinsoitto on tyssännyt usein jo siinä vaiheessa, kun minulta kysyttiin, mitä asiaa minulla on yrityksen päätöksentekijälle.

– Moni oli kiinnostunut, ja moni vastasi, että tällaisia soittoja tulee paljon, he eivät edes alkaneet keskustella. Toiset pyysivät soittamaan ensi vuonna vähän aiemmin.

– Täytynee aloittaa ensi vuonna jo kesälomien jälkeen, Mia tuumaa.

Miltei kaikki vastaajat ovat olleet yhtä mieltä siitä, että Mia Schauman on hyvällä asialla. Moni on ollut kannustava ja iloinnut, kun joku jaksaa tehdä niin rankkaa työtä.

Mia Schauman aloitti ensin Malmin alueelta, ja laajensi sitten alueen koko Helsinkiin. Hän käytti apuna myös sosiaalista mediaa ja kysyi lahjoituksia omilta tutuiltaan, jotka auttoivatkin mielellään.
Erityiskiitoksen hän antaa Malmin Citymarketille ja sen kauppiaspari Jyrki Rannalle ja Maria Ruokokoskelle. He lahjoittivat alueen vähävaraisille 500 euron arvosta ruokakasseja.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHyvää joulua!
Seuraava artikkeliUskottua vaativammasta terminaaliurakasta mojova lisälasku