Malmilla joulukalenteri laulaa, Mosassa koetaan yllätyksiä

Mosan elävä adventtikalenteri aukeaa perinteisesti jo ensimmäisenä adventtina eli 29.12. kello 18.30 Tapanilan torilla, jossa sytytetään MaTaPuPu-lehmuksen valot. KUVA TEIJA LOPONEN

-Malmin Laulava Joulukalenteri on nyt valmis ja kaikki 24 luukkua saatiin täyteen, iloitsee Malmi-Seuran puheenjohtaja Maria Laurila, yksi hankkeen aktiiveista.
Malmin ensimmäiseen joulukalenteriin lähti mukaan monipuolinen joukko Malmin asukkaita ja toimijoita. Luukuista löytyy yhteislaulua, konsertteja, karaokea ja äänikylpyä. Luukkuja availlaan muun muassa leikkipuistoissa, asukastalolla, ravintoloissa, uimahallilla  ja kirkossa. Jouluaattona kalenterin viimeinen luukku aukeaa jouluaaton hartauteen Malmin kirkossa.

Asukastalo Malmin toimintakeskuksen Tuija Salovaara toimi suunnittelussa koordinaattorina. Tuijaa ilahduttaa erityisesti se, että monessa luukussa voi itse osallistua, yhteislaulutapahtumia on useampia.
Maria Laurila haluaa erityisesti nostaa assan putkessa tapahtuvat Malmi Laulaa -pop up – yhteislaulut 16. ja 21.12. klo 15.30.
-Ja ensimmäinen luukku avataan meillä Asukastalo Malmin toimintakeskuksessa, tietenkin laulaen ja usealla kielellä, kertoo Salovaaran Tuija.
Kalenteri kannattaa leikata tästä Lähitieto-lehdestä talteen ja se löytyy myös eri puolilta Malmia julisteena sekä facebookista.

Mosan elävä adventtikalenteri on kerännyt suuren suosion jo monena vuonna. Viime vuonna sen luukuilla vieraili reilusti yli 2000 kävijää.
Adventtikalenterien luukuilla voi kohdata katsottavaa, kuultavaa, tai oppia uutta. Luukkujen järjestäjinä on yksittäisiä ihmisiä, taloyhtiöitä, yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita. Seurakunnalla on useampikin luukku ja niiden aukioloajat poikkeavat tutusta 18.30 ajasta.

Ensimmäinen luukku aukeaa perinteisesti Tapanila-Seuran toimesta Tapanilan torilla, jossa lauletaan ja sytytetään jouluvalot MaTaPuPu-lehmukseen. Ensimmäisellä viikolla voi käydä nauttimassa vaikkapa Rajatie 3A:n kerhohuoneella kuorolaissekstetistä, Jamkids musiikkikoulun soittopajasta ja itsenäisyyspäivänä Kuulijantie 26 A:n Suomi 98 luukusta. Toisella viikolla on monenlaista hauskaa tiedossa ja iltalenkille voi lähteä Teatteri Tuikkeen tiloihin, Tapaukseen, Minikonserttiin Uudisraivaajankujalle, tai yllätyksiä kokemaan Malminkaarelle tai Vanhalle Tapanilantielle.
Tarkemman listan luukkujen sijainneista löytää Tapanila-Seuran sivuilta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliRaitiotiestä kerätään palautetta
Seuraava artikkeliAtletico ja PuiU kovaan lohkoon, Ponnistajat ja MPS/Old Stars päässevät helpommalla