Haaga-Heliassa opiskeltiin uutuuksia

yrittäjät
Koillis-Helsingin Yrittäjien, Helsingin Nuorten Yrittäjien ja Haaga-Helian järjestämässä After work –tapahtumassa kuultiin paljon uutta yrittäjien tukemisesta. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmin Haaga-Helian auditoriossa kuultiin yrittäjiä kiinnostavista ja heitä hiertävistä palveluista. Yrittäjät myös esittivät tiukkaa kritiikkiä epäselvistä palveluista.

Joukko nuoria yrittäjiä, Koillis-Helsingin Yrittäjien jäseniä sekä Haaga-Helian opiskelijoita sai tiiviin tietopaketin NewCo YritysHelsingin sekä TE-palveluiden uusista yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville suunnatuista palveluista.
Arvostelua kohdistettiin arvaamattomasti välillä kesken loppuviin palkkatukiin sekä vaikeaselkoisiin ja mitättömän suuruisiin oppisopimuskoulutuskorvauksiin. Tarkkoja tietoja tukien määristä tuntuu olevan lähes mahdotonta saada etukäteen.
Uutta ja tervetullutta tietoa olivat yritysten kehittämispalvelut ja Yrittäjäverkko-tilaisuudet.

TE-palvelujen Aija Mäkinen opasti perehtymään TE-palvelujen sivustoilta löytyviin ohjeisiin, jos haluaa saada palkkatukea uuden työntekijän palkkaukseen tai pohtii uutta yritystä ja starttirahan saamista alkuvaiheeseen.
Helsingin Yrittäjien Kaisa Välivehmas kertoi yrityspalveluista, joita Yrittäjäjärjestö kehittelee yhdessä kaupungin ja valtion kanssa ja tehden yhteistyötä myös eri oppilaitosten kanssa. Kaisa viestitti, että yhden luukun käytäntöön on Helsingin kokoisessa kaupungissa vaikea päästä, mutta yhteistyöllä pyritään palvelut saamaan mahdollisimman helposti löydettäviksi ja sujuvasti toimiviksi. Yrittäjät voivat myös aina kysyä neuvoa yrittäjäjärjestöstä.

NewCo YritysHelsingin Malina Pursiainen valmistui aikanaan Haaga-Heliasta, kuului yrittäjänä ollessaan Koillis-Helsingin Yrittäjiin ja sen hallitukseen ja tekee nyt töitä kaupungilla yhteistyössä valtion eli TE-palveluiden kanssa.
– YritysHelsinki antaa yritysneuvontaa aivan kaikille, jo toimiville, aloittaville ja vasta yrityksen perustamista harkitseville. Valtaosa palveluista on aivan maksuttomia, kasvuyritysten laajemmat palvelut maksavat, mutta niissäkin meillä on konsulttiyritystemme kautta todella edulliset hinnat tunnin asiantuntijaneuvontoihin.
– Kannattaa myös osallistua Myyntimyllyyn, joka on kerran kuussa toteutettava myyntipuheenharjoittelutilaisuus. Aivan erinomainen jo toimiville yrittäjille on Yrittäjäverkko, seitsemän kertaa vuodessa toteutettava tapahtuma, jossa on aina huippupuhujia, ohjattua ja vapaata verkostoitumista ja muutakin mielenkiintoista, vakuutti Malinen.

Uutta ovat Kiihdyttämön kasvuyrityspalvelut, joiden avulla kansainväliset markkinat ja riskirahoitus ovat helpommin tavoitettavissa.
Illan viimeinen puheenvuoro kuului tilaisuuden käytännönjärjestelyistä vastanneelle Haaga-Helialle, jonka edustajat kertoivat mahdollisuuksista yrittäjyysopintoihin ja opinnäytetöihin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTärkeitä päiviä
Seuraava artikkeliUimarannantien tontille asuntola ja kerrostaloja